Divendres, 19 d'abril de 2024
onada de calor

Restringit l’accés al Montsec per l’alt risc d'incendi

La Generalitat aplica mesures restrictives de l'activitat al medi natural per l'onada de calor que viu el país

Redacció 26 de juny de 2019 a les 15:32
La Generalitat tancarà demà els accessos al Montsec | Miquel Bailac
Els Agents Rurals activaran aquesta tarda el Pla Alfa en nivell 3 en diferents comarques de Ponent i la Catalunya Central i demà dijous tancaran els accessos al massís del Montsec per l’alt risc d'incendi. De cara a divendres està previst tancar també els accessos al Montsant i Ports de Tortosa. Són algunes de les mesures que s’han pres aquest matí durant la reunió del comitè tècnic de seguiment del risc dels plans Infocat per risc d’incendis i Procicat per onada de calor.

A les comarques on s'activi el nivell 3 del Pla Alfa s'han d'anul·lar les rutes de les activitats de Joventut en el lleure i als massissos on es restringeix l'accés, les activitats que estiguin en l’interior de la zona restringida han de sortir-ne. Protecció Civil de la Generalitat ja ha avisat a totes aquelles activitats afectades. També cal destacar que Protecció Civil de la Generalitat recomana als ajuntaments que reforcin la prevenció i vigilància per a la revetlla de Sant Pere.

La situació d’onada de calor que afecta Catalunya i que tindrà demà i especialment divendres els punts de màxima intensitat, ve acompanyada de baixa humitat i condicions de sequera en la vegetació, incrementant el risc d’incendi. En aquest sentit, el conseller Buch ha insistit en fer una crida a la prudència i a la màxima precaució, donat que des del passat dia 23 de juny a les 20h i fins al dia 25 a les 23h s’han declarat 416 focs a Catalunya.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han activat un dispositiu especial de seguiment i resposta de l’inici de focs en les àrees on el risc és més gran amb l’objectiu d’evitar la simultaneïtat de focs.

Alerta per l’onada de calor

Recordem que Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla Procicat per onada de calor ateses les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). Es preveu que gairebé totes les comarques de Catalunya puguin superar el llindar de temperatures extremes durant tres dies consecutius.

Les comarques que amb major probabilitat poden superar les temperatures màximes són les del Pirineu, Prepirineu, Catalunya central i Ponent. La darrera previsió indica que el període s'allarga fins dissabte a l'espera de l'evolució per diumenge. Els dies més complicats seran dijous i, especialment, divendres.

El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha reforçat la central de coordinació del servei del Telèfon 061 CatSalut Respon per atendre sobretot la població vulnerable. Els serveis de Teleassistència també fan especial seguiment de la gent gran que viu sola davant l’episodi d’onada de calor.

Protecció Civil, a més, ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i tinguin especial vigilància de les persones majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació