Divendres, 26 d'abril de 2024
música

Dotze concerts conformen el cartell del 19è Festival de Música de la Vila de Rialp

L’Institut d’Estudis Ilerdencs n’acollirà la inauguració, el 17 de juliol, amb el pianista Eudald Buch

Redacció 26 de juny de 2019 a les 12:29
El festival s’ha presentat aquest dimarts a Lleida | IEI
L’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha estat aquest dimarts l’escenari de la presentació del Festival de Música de la Vila de Rialp, que arriba enguany a la seva 19a edició. La presentació ha comptat amb la participació de l’assessor cultural de la Diputació, Antoni Balasch; de l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; del director dels Serveis Territorials de Cultura, Miquel Àngel Cullerés; del president de Rialp Musical Associació, Josep Sabarich; i del musicòleg Oriol Pérez.

Com és habitual, el festival es desenvoluparà de juliol a setembre, amb un total de dotze concerts que en conjunt ofereixen una proposta marcada per la varietat d’estils i per la música de casa nostra, tot plegat sota la direcció de Rialp Musical Associació, entitat que té com a objectiu impulsar cultura musical arreu del territori.

Balasch ha destacat que Rialp Musical Associació és “l’ànima del festival”, i que Josep Sabarich és “el nucli d’aquesta ànima”, gràcies al qual es genera un producte que promociona “cultura i territori”, al marge de generar riquesa econòmica. Per la seva part, Josep Sabarich, que deixarà la presidència de l’associació el novembre vinent, ha demanat que s’impulsi “una llei de mecenatge” per tal d’afavorit activitats com el Festival de Rialp.

Gerard Sabarich, alcalde de Rialp, ha remarcat el fet que un poble petit sigui capaç de tirar endavant el certamen, malgrat “els moments complicats” que han hagut de superar, i per això considera el festival com “el millor ambaixador de Rialp”, un criteri que ha compartit Miquel Àngel Cullerés en dir que “la gent del sector valora el prestigi del festival”.

Pel que fa a la programació, i tal com ja es va fer en la passada edició, s’encetarà a l’Aula Magna de l’IEI, en la que serà l’única actuació que no es farà a Rialp. En aquesta ocasió, el concert se celebrarà el 17 de juliol i anirà a càrrec del pianista Eudald Buch, que actuarà amb entrada gratuïta. Tots els altres concerts se celebraran amb uns preus que oscil·laran entre els 15 i els 20 euros, tret del de cloenda, que també serà gratuït i que es farà a la Sala d’Actes de l’Edifici Germans Farrero, amb l’actuació de Josep Colom i la Banda del Peirot.
 

Consulta el calendari del 19è Festival de Música de la Vila de Rialp

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació