Dimecres, 24 d'abril de 2024
residus

Millores a les instal·lacions de gestió de residus municipals del Pallars

L’Agència de Residus de Catalunya subvenciona amb 443.000 euros els consells comarcals pallaresos per millores a les instal·lacions de Tremp i Sort

Redacció 21 de juny de 2019 a les 09:44
Visita de veïns del Sobirà a la planta de compostatge de Sort | ACN
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) atorgarà uns 2,6 milions d’euros en subvencions destinades a diversos consells comarcals i organismes públics de la demarcació de Lleida per tirar endavant projectes de millora de la gestió de residus. En el cas concert del Pallars, els consells comarcals rebran 443.000 euros.

Qui rep més diners és el Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb 350.000, que haurà de destinar la subvenció a clausurar una fase del dipòsit de Tremp. En el cas del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, l’ens rebrà uns 93.000 euros per construir una coberta per a unes sitges de la planta de compostatge de Sort. L’actuació inclou també la construcció de l’estructura metàl·lica que sustenta la coberta i el sistema de recollida d’aigües pluvials.

Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, aquestes millores “mostren l’aposta del Govern per afavorir la transició de l'economia lineal, d'usar i llençar, a l'economia circular, de la reutilització i la transformació dels residus en recursos”. Aquest fet, segons Calvet, genera creixement econòmic sostenible, innovador, amb valor afegit i ocupació de qualitat", ha dit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació