Divendres, 26 d'abril de 2024
Museus

El Museu de la Conca Dellà proposa viatjar en el temps aquest estiu

Organitza diferents activitats per descobrir el seu patrimoni arquitectònic, arqueològic, paleontològic i geològic

Redacció 20 de juny de 2019 a les 12:10
L’Esperanceta de Casa Gassia s’atreveix també amb el Jussà | Museu de la Conca Dellà
El Museu de la Conca Dellà d’Isona proposa per aquest estiu una gran varietat d'activitats per a que, petits i grans, gaudeixin i descobreixin on i com van viure els darrers dinosaures d'Europa. Activitats per a tots els gustos que permetran entendre la història de la Conca a través del seu patrimoni arquitectònic, arqueològic, paleontològic i geològic.

L’equipament cultural convida a fer un viatge en el temps de 67 milions d'anys enrere, sense oblidar-se de fer parada pel camí per revelar també la història romana i medieval present al territori. Així, aquest estiu no hi faltaran de forma regular les visites guiades al jaciment de petjades de dinosaure de Basturs i al jaciment d'ous de Suterranya.

Tampoc faltarà la visita guiada a la peça estrella del Museu, el coll de titanosaure de més de cinc metres de longitud, pertanyent al dinosaure més gran trobat a Europa. Actualment s'està restaurant al magatzem del Museu, i la visita a aquesta singular resta paleontològica es durà a terme a diari, amb una durada de 30 minuts i gratuïta amb l'entrada al Museu.

La novetat més rellevant d'enguany és que l'Esperanceta de Casa Gassia d'Esterri d’Àneu, després de l’èxit per Setmana Santa, tornarà a baixar al Jussà per ensenyar, amb la seva particular sorneria, el Castell de Llordà. Així, amb les visites teatralitzades es podrà descobrir l'imponent castell del segle XI d'una forma diferent i didàctica de la mà de d'aquest peculiar personatge.

També es repetiran les visites guiades al Castell de Llordà i a l'Esglèsia de Sta. Maria de Covet, enguany amb Peperepep Cultural, les quals posen en valor el patrimoni alt-medieval de la Conca. No faltarà tampoc la Nit al Museu, activitat ja consolidada que any rere any esgota places, on els més petits es queden a dormir al Museu. Serà el divendres 9 d'agost, i és imprescindible fer reserva prèvia.
 
La Dinogresca celebrarà enguany la seva 13a edició el dia 24 d'agost, i no faltaran els tallers previs de manualitats per a decorar el poble per a la ocasió, els dies 13 i 20 d’agost. També es realitzaran xerrades a la fresca i la projecció del recentment guardonat documental L'últim gegant d'Europa, el divendres 16 d'agost a les 22h a la plaça de l'Olivera d'Isona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació