Dimecres, 24 d'abril de 2024
Diputació de Lleida

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, entre les candidates d’ERC per presidir la Diputació

L’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, serà el diputat provincial del partit judicial de Sort

Àlvar Llobet 19 de juny de 2019 a les 09:37
Maria Pilar Cases, el dissabte, acabada d'investir alcaldessa | Llibert Cases
La nova alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, és juntament amb l'alcalde de Bellvís, Joan Talarn, i l'alcaldessa d'Os de Balaguer, Estefania Rufach, una de les tres aspirants a governar la Diputació de Lleida. La formació republicana va aconseguir 11 dels 25 diputats el passat 26-M i actualment es troba en negociacions amb els 9 de Junts per Catalunya per formar govern de coalició.

Segons fonts d'ERC consultades, l'opció de Talarn fa temps que es contempla, com ja va avançar Nació Lleida, mentre que la via Rufach ha anat guanyant pes en les darreres setmanes després que hagin anat baixant les possibilitats de l'alcaldessa de Camarasa, Elisabeth Lizaso, que, segons ha informat el partit, manté un problema burocràtic intern que no li permet accedir a un càrrec com el de la presidència provincial.

El nom de Rufach és una aposta directa del president d'ERC a la demarcació, Carles Comes, que planteja que la nova presidència recaigui sobre una dona. En aquest plantejament també es contempla l'opció de Cases, tot i que la seva "candidatura” sembla que no tindria la força suficient atès que, històricament, la presidència provincial ha estat per algú de les comarques de Ponent.

ERC ja ha confirmat que el seu diputat provincial per al Pallars Sobirà serà l’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla.

Talarn, el favorit a nivell intern

Segons ha pogut saber aquest diari, des del partit es veu la figura de Talarn com la d'algú amb més capacitat per gestionar la presidència de l'organisme provincial que no pas Rufach, novella en el coneixement d'una institució on ERC haurà de governar en coalició i que té una plantilla que no és de la "corda" republicana.

Talarn ja ha estat diputat en aquesta legislatura i s'ha convertit en el segon d'abord del grup provincial dels republicans rere Jaume Gilabert, que ja ha anunciat que no seguirà a la Diputació. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació