Dilluns, 29 d'abril de 2024
esllavissada

L’alcalde de Sant Esteve insisteix en la necessitat d’actuar a la carretera de Mont-rebei

Jordi Navarra lamenta que els recursos de les administracions es dirigeixin a “promocionar” el congost i no a mantenir-lo

Jordi Ubach Llorens 17 de juny de 2019 a les 11:47
Imatge de l’esllavissada d’aquest dissabte | Jordi Navarra
Operaris d’una empresa especialitzada han iniciat aquest dilluns les tasques de sanejament dels talusos a la zona on el passat dissabte es va registrar una esllavissada que va tallar la carretera d’accés al congost de Mont-rebei. Aquests treballs, que ja estaven previstos abans que es produís l’allau de roques, consisteixen en fer caure més roques que estan a punt de caure a la via per al d’estabilitzar els talusos. Un cop finalitzin, es procedirà a la neteja i retirada de les roques de la carretera.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha tornat a demanar el traspàs de la titularitat de la carretera, que és municipal, ja que recorda que l’ajuntament “no pot assumir” ni el seu manteniment ni la seguretat de tota la gent que visita Mont-rebei. “Cada vegada ve més gent el congost, però els accessos que tenim estan fets un fàstic”, ha assegurat. Navarra ha lamentat que els recursos de les administracions es dirigeixin a “promocionar” el congost i no a mantenir-lo.

En declaracions a Pallars Digital, Navarra ha dit que espera que amb aquesta última esllavissada “s’arregli alguna cosa”, tot i que lamenta que “hagin de passar coses” perquè s’actuï en aquesta zona. L'alcalde ha recordat que hi ha estudis que “constaten que existeixen zones amb risc imminent d’esllavissada i punts perillosos”, i creu que el que s’ha de fer és “actuar” abans que hi hagin més desgràcies.

La previsió, segons Navarra, és que el sanejament s’allargui durant uns dies, tot i que es treballa amb la intenció de reobrir la carretera pel proper cap de setmana de Sant Joan.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació