Dissabte, 20 d'abril de 2024
ajuntament de la pobla de segur

La Pobla de Segur honora Joan Borrell, Jordi Civís i Llorenç Sànchez

El ple els concedeix per unanimitat el títol de Poblatà Il·lustre per la seva tasca

Redacció 14 de juny de 2019 a les 12:43
Fons bibliogràfic que Llorenç Sànchez va donar a l’ajuntament | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de la Pobla de Segur ha concedit per unanimitat el títol de Poblatà Il·lustre a Joan Borrell Nicolau, Jordi Civís Llovera i Llorenç Sànchez Vilanova. Ho ha fet en la sessió plenària extraordinària celebrada el passat 7 de juny. A Borrell se’l reconeix a títol pòstum per la seva trajectòria com a escultor reconegut arreu de l’estat i a Civís, també a títol pòstum, per la seva gran contribució a la ciències naturals principalment en el camp de la Geologia i la Paleontologia.

El cas de Sànchez és particular, ja que va traspassar el dia 7 de juny, el mateix que se li va concedir la distinció. El consistori destaca de Sànchez la seva gran tasca com a divulgador cultural i especialment per donar a conèixer amb la seva obra la Pobla i els Pallars. Sànchez va donar el seu Fons bibliogràfic i diplomàtic Pallars a l'ajuntament, on es pot consultar a la primera planta de l'edifici.

El títol de Poblatà II·lustre constitueix el principal honor o distinció concedit per l'Ajuntament de la Pobla de Segur. El reglament, aprovat per acord del Ple el 24 d'octubre de 2017, disposa que la concessió del títol de Poblatà, Poblatana Il·lustre podrà recaure en qui, independentment del seu lloc de naixement, sigui o hagi estat veí, veïna del municipi de la Pobla de Segur, hagi destacat pels seus extraordinaris mèrits personals o per haver prestat serveis en benefici o honor de la Pobla de Segur, i que hagi assolit una consideració pública notòria.  

L’alcalde, Lluís Bellera, va destacar que l'ajuntament té la voluntat de ser agraït amb aquelles persones i institucions que li presten serveis i l'ajuden a enriquir-la. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació