Dimarts, 23 d'abril de 2024

L'atleta de Tremp, Laia Resa, vencedora de l'emblemàtica Jean Bouin de Barcelona

Va acabar primera en la categoria Infantil femení | Berta Cabanas, de Claverol, va quedar cinquena en Cadet femení

Pallars Digital 25 de novembre de 2013 a les 09:25
La jove atleta de Tremp, Laia Resa, va aconseguir ahir el millor temps en la categoria Infantil femení de la Jean Bouin de Barcelona, una de les curses més clàssiques i emblemàtiques del circuit català i europeu, que enguany ha arribat a la 90a edició.

Després d'acabar tercera en la passada edició, Laia Resa participava ahir amb la intenció d'endur-se la victòria. L'atleta, que corre pel Club Atlètic Igualada i és entrenada per Quim Erta, va sortir molt forta i de seguida va agafar una primera posició que no va deixar fins el final dels 1.350 metres de cursa. La segona classificada, l'atleta del Barça, Inas Kajtih, va acabar a quatre segons. A sis segons i en tercera posició va quedar Elna Cornellas.

La Laia, que enguany cor en categoria Infantil de segon any, ha començat la temporada de cross amb bon peu, ja que la setmana passada va acabar segona a Mataró. Al mes de febrer tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Cross a Caldes de Malavella, on la pallaresa intentarà competir al màxim nivell. Posteriorment arribaran les competicions de pista coberta i a l'aire lliure, on l'objectiu serà igualar o superar el subcampionat de Catalunya aconseguit la temporada passada.

Berta Cabanas, cinquena

La també atleta pallaresa, Berta Cabanas, va quedar cinquena en categoria Cadet femení. La jove corredora del F.C. Barcelona va acabar a vint segons de la primera classificada, l'atleta del CA Igualada, Paula Blasco.

La cursa

La Jean Bouin és una de les primeres carreres asfalt/ciutat d'Europa i també en realitzar-se en tot el país. La Jean Bouin és la clàssica de l'atletisme amateur i professional, com a desafiament esportiu de la història de l'Atletisme a Catalunya. Des de 1920 han participat més de mig milió d'atletes corrent pels carrers de Barcelona gaire bé sense interrupció històrica.

En aquest 90 aniversari la Jean Bouin ha ofert una nova cursa oberta als corredors populars que han pogut triar entre realitzar el clàssic circuit de la distància en 10km amb la meta a l´ Av. Mª Cristina o be realitzar la nova Cursa amb distancia de 5km i finalitzar on durant molts anys havia sigut la tradicional meta de la Jean Bouin a l´Arc de Triomf de Barcelona.