Dijous, 25 d'abril de 2024
municipals 2019

ERC i Junts oficialitzen l’acord de govern a l’Ajuntament de Tremp

La futura alcaldessa, Maria Pilar Cases, ha desvinculat l’acord municipal amb les negociacions pel Consell Comarcal

Jordi Ubach Llorens 12 de juny de 2019 a les 13:42
Anna Ritz i Maria Pilar Cases han fet públic l’acord aquest migdia | Jordi Ubach
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Tremp (JxT) han fet públic aquest dimecres al migdia l’acord de govern per la propera legislatura a l’Ajuntament de Tremp, que permetrà la republicana Maria Pilar Cases convertir-se en la primera alcaldessa de la història del municipi, tal com avançava ahir Pallars Digital.

La roda de premsa ha tingut lloc a les 12h a la plaça de la Creu, davant del mateix del consistori trempolí. L’acord entre les dos formacions convertirà Maria Pilar Cases en alcaldessa i la candidata de JxT, Anna Ritz, en primera tinent d’alcalde. Completaran les tinències, per aquest ordre, Antoni Flores (ERC), Francesc Castells (JxT) i Laura Soriano (ERC).

Cases ha explicat que les regidories encara s’han de definir del tot, però Junts per Tremp ja ha avançat les seves: la de Promoció Local i Fires, que seguirà liderant Anna Ritz, les de Benestar Social i Cultura, que aniran a càrrec de Rosa Melines, i la d'Esports, que seguirà a mans de Francesc Castells.

Pel que fa als tempos de l’acord, Cases ha explicat que, tot i tractar-se d’una reedició i de tenir programes electorals molt similars, les dos formacions han volgut invertir tot el temps necessari per encaixar les propostes i elaborar un full de ruta comú. Cases també ha desvinculat les negociacions municipals de les del Consell Comarcal, i ha assegurat que aquestes últimes estan a mans de les respectives executives comarcals.
 

Maria Pilar Cases, i Anna Ritz, acompanyats de l’alcalde en funcions, aquest migdia. Foto: Jordi Ubach


El pacte de govern entre els 4 regidors d’ERC i els 3 de Junts per Tremp deixa fora de l'ajuntament els guanyadors dels comicis del 26 de maig, Compromís per Tremp, que van obtenir 6 regidors. D’aquesta manera, el proper dissabte a les 12h del migdia i durant el ple d’investidura, Cases es convertirà oficialment en la primera alcaldessa de la història del municipi.

L’edifici de l’Escola de Música i la piscina climatitzada, prioritats

Maria Pilar Cases ha avançat algunes les dos principals prioritats del nou equip de govern en els propers quatre anys, com són acabar les obres de l’edifici de l’Escola de Música i trobar el finançament per fer realitat la piscina climatitzada. Cases ha manifestat que encara el repte de convertir-se en la primera alcaldessa de Tremp “amb molta il·lusió i responsabilitat”.

Cens total:4.220
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:2.85667,68%
Abstencions:1.36432,32%
Vots nuls:511,79%
Vots en blanc:732,60%
PartitVots%Regidors
CP1.23243,92%6
ERC-AM88031,37%4
JxCat-JUNTS62022,10%3

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació