1 de 10
incendis forestals

El Govern avisa que si no plou aquest mes podríem encarar la pitjor campanya forestal dels últims anys

La consellera Jordà destaca que la prevenció d’incendis és una de les polítiques prioritàries del Govern

Imatge d’arxiu d’un vehicle de Bombers en un incendi forestal | Josep M. Montaner
per Redacció, 7 de juny de 2019 a les 11:54 |
El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha advertit que "si no plou aquest mes de juny podríem haver d'encarar la pitjor campanya forestal dels últims anys". A la Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya, el conseller ha explicat que per afrontar aquesta campanya s'impulsarà un canvi en la metodologia de treball, passant "d'un model reactiu a un de proactiu". Això es concretarà en que fer menys contractes però més llargs i disposar de més mobilitat dels recursos humans, entre altres aspectes.

Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat que on més ràpidament s'incrementarà el perill d'incendi si no plou seran els dos extrems del país, les comarques de l'Empordà i l'Ebre. I si el juny resulta sec, l'increment del perill esdevindria "generalitzat a tota la zona amb un clima mediterrani més accentuat". En aquesta campanya Interior destinarà 17,2 milions d'euros en personal, vehicles i material, i Agricultura 15,2 milions en actuacions de prevenció i despeses de personal.


La gestió forestal sostenible: eix fonamental per a la prevenció

La consellera ha destacat que “l’únic mecanisme de lluita efectiu que tenim és la gestió forestal continuada, integrant totes les mesures de prevenció necessàries”. La prevenció d’incendism segons assegura Jordà, és una de les polítiques prioritàries del Govern. Durant la compareixença Jordà ha incidit també en la gestió forestal que no executa directament però que fomenta a través d’altres actors implicats en la prevenció.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació