Dissabte, 20 d'abril de 2024
municipals 2019

Sílvia Romero es reivindica com a guanyadora a Tremp i reclama l'alcaldia

La candidata de Compromís per Tremp espera governar l’ajuntament perquè la seva “és clarament la llista més votada”

Jordi Ubach Llorens 28 de maig de 2019 a les 11:19
Romero., a la dreta en primer terme, amb membres de la seva llista, durant la campanya electoral | CxT
Compromís per Tremp ha fet balanç dels resultats electorals del passat diumenge a la capital del Pallars Jussà, on es va convertir en la primera força amb 1.232 vots, obtenint sis regidors tot i que sense majoria absoluta. La cap de llista de la formació, Sílvia Romero, ha declarat que “som clarament la llista més votada” i que, per tant, “esperem governar a l’Ajuntament”, segons ha afirmat, “tal com el poble ha dit que hauria de ser”.

Per això, el partit ha anunciat que el seu objectiu és “pactar per Tremp”. No sembla una tasca fàcil, ja que tant ERC com Junts per Tremp els han denegat el suport en reiterades ocasions. La última, ahir mateix, quan Maria Pilar Cases assegurava que ERC no pactarà amb Compromís per Tremp. La candidata de Junts per Tremp, Anna Ritz, també ha repetit durant la campanya electoral que la seva formació no establiria aliances amb un partit “que va donar suport al 155”. 

Un altre dels escenaris possibles en què Sílvia Romero podria convertir-se en la primera alcaldessa de Tremp és que ERC i Junts per Tremp no arribessin a cap acord, fet que permetria a Compromís per Tremp governar amb majoria simple. La opció més factible, ara per ara, és que Junts per Tremp i ERC renovin l’aliança que els ha permès governar els darrers quatre anys.

Per Romero, els resultats de diumenge superen “de molt” les xifres obtingudes fa quatre anys, quan Víctor Orrit encapçalava la llista. En declaracions a Pirineus TV, Romero ha assegurat que estan “contents i agraïts” per la confiança que els han donat els trempolins i per un resultat electoral que ha qualificat de “magnífic”.

Cens total:4.220
Escrutat100,00%
Vots comptabilitzats:2.85667,68%
Abstencions:1.36432,32%
Vots nuls:511,79%
Vots en blanc:732,60%
PartitVots%Regidors
CP1.23243,92%6
ERC-AM88031,37%4
JxCat-JUNTS62022,10%3

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Jussà

Consulta els resultats i els regidors escollits als municipis del Pallars Sobirà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació