Dijous, 2 de maig de 2024
simulacre

Protecció Civil i Endesa realitzen un simulacre d'incendi a la central de Sallente

Amb aquestes actuacions es pretén prevenir incidents i estar preparats per actuar en cas de produir-se’n

Redacció 23 de maig de 2019 a les 11:22
El simulacre ha obligat a fer un gran desplegament | Protecció Civil
Protecció Civil de la Generalitat i Endesa han realitzat amb èxit aquest dimecres un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Sallente, situada al terme municipal de la Torre de Capdella. Aquesta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat de la companyia amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n.

El foc s’hauria produït en un transformador de la subestació de la central, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida. Immediatament s’ha mobilitzat el personal de guàrdia, és a dir, l’equip d’intervenció (EI) i també el d’emergència, amb l’objectiu d’atendre la situació i socórrer el treballador.

Per a la resolució de l’incident s’han mobilitzat efectius dels Mossos d’Esquadra, dels Bombers de la Generalitat i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM. Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat tres vehicles, dos Bombes Rurals Pesant, (BRP) i una Unitat de polivalent (UPC). En total, hi han participat 10 efectius: 8 Bombers, un sotscap de guàrdia i un sotsinspector d'observador.

L’objectiu del simulacre ha estat provar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la central i avaluar el seu personal, així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants. Un cop finalitzada l’emergència, s’ha realitzat una reunió amb tots els participants per analitzar les accions. 

Aquest tipus d’operacions es realitzen set vegades cada any a una central hidràulica diferent de Catalunya, de manera que, en un breu període de temps, totes i cadascuna d’elles han fingit viure una situació d’emergència. Amb la d’avui, ja són tres les centrals que han viscut un simulacre d’incendi aquest 2019, després que ho fessin les de Les Illes (Osona, el 20 de març) i la de Pont de Suert (Alta Ribagorça, el 10 d’abril). L’any passat ja es van realitzar simulacres a Sant Maurici i Gavet de la Conca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació