Divendres, 19 d'abril de 2024
Senderisme

Isona i Conca Dellà s'incorpora als Festivals de Senderisme dels Pirineus

Aquest any el cicle compta amb la participació de quatre territoris pallaresos

Redacció 15 de maig de 2019 a les 10:51
La Conca Dellà dona el tret de sortida als Festivals | Ajuntament d’Isona i Conca Dellà
Endinsar-se en la muntanya seguint el ritme pausat de les nostres passes. Això és el que proposen els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que enguany arriben a la 4a edició. Aquest 2019 són 11 els territoris pirinencs que organitzen aquest tipus d’esdeveniments, que compten com a principal novetat la incorporació de Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà, que donarà el tret de sortida aquest cap de setmana.

Els 11 festivals tindran lloc de maig a octubre, la majoria en caps de setmana. El primer comença aquest dissabte a la Conca Dellà i el seguiran els festivals de la Garrotxa, la Cerdanya, Àreu-Pica d’Estats, la muntanya d’Alinyà, el Ripollès, la Val d’Aran, la Vall Fosca, l’Alt Empordà, la Vall de Boí i l’Alt Pirineu.

La tendència de visitants i l’oferta d’activitats augmenta any rere any. La primera edició va aplegar quatre festivals, la segona edició van ser sis festivals, la tercera edició es va passar als vuit festivals i, enguany, ja en són 11. Amb l’augment del nombre de festivals, també creix l’afluència de públic. Així, l’any 2016 van participar 600 persones, al 2017 es va arribar als 800 visitants i l’any passat es van assolir els 1.365 visitants.

Amb una durada d’entre dos i set dies, els festivals ofereixen rutes guiades a peu per a tot tipus de públics i a uns preus inferiors als habituals. Són, per tant, una oportunitat per gaudir dels serveis de guies locals que descobreixen la cara més real, autèntica i sovint desconeguda de diversos racons dels Pirineus. Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, on estan molt consolidats, sobretot al Regne Unit.
 

Recull dels festivals programats enguany. Foto: IDAPA


Els festivals combinen itineraris per a famílies i gent gran que transcorren per camins senzills amb propostes per als més avesats a recórrer llargues distàncies. En paral·lel, s’organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. A diferència de les fires turístiques, el programa d’activitats de cada festival està descentralitzat; per tant, les sortides guiades es reparteixen per diversos indrets del territori que acull el festival, incloent espais naturals protegits de gran valor.

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), a través de la Taula de Camins, és l’organisme públic que coordina els festivals pirinencs, procurant que els esdeveniments compleixin uns criteris comuns. L’IDAPA compta amb el suport de la Marca Turística Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
 

Consulta el programa de Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació