Dimarts, 23 d'abril de 2024
Dansàneu

El 28è Dansàneu concentra el seu programa en una única setmana i reforça els vincles amb el territori

Sol Picó amb Marco Mezquida, Lídia Pujol, Jaume Sangrà amb Carles Marigó, i les produccions 'Àer', Teia' i 'Sa Mateixa', entre les propostes destacades

Redacció 2 de maig de 2019 a les 11:29
Imatge de la presentació del festival a l’Institut d’Estudis Ilerdencs | ACN
Les Valls d'Àneu acolliran del 25 al 30 de juny la 28a edició del Festival de Cultures del Pirineu, Dansàneu, que enguany s'avança una setmana i presenta un programació més compactada, mesura que ja havia pres l'organització tenint en compte la celebració del Doctor Music Festival a Escalarre, tot i que finalment se celebrarà a Montmeló.

Sol Picó, a duo amb Marco Mezquida, Lídia Pujol, Jaume Sangrà amb Carles Marigó, les produccions Àer, Teia, i Sa Mateixa i les actuacions dels esbarts Sant Martí i Ciutat Comtal, són algunes de les propostes destacades d'aquesta edició.

Els municipis d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu seran novament escenari d'una proposta artística de marcat to contemporani que no oblida el seu vincle amb la tradició però que sobretot busca posar en valor l'excel·lent patrimoni de les Valls que els organitzadors del festival entenen "des d'un doble vessant: artístic i arquitectònic però també natural", tal com ha destacat el president del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella.

Compromís per difondre els valors patrimonials de les Valls d'Aneu

En aquesta 28a edició, el Dansàneu fa una aposta per donar a conèixer els valors patrimonials del territori. Així, abans de començar cadascun dels espectacles s'oferirà al públic un breu apunt divulgatiu sobre l'espai on se celebra l'activitat. En els casos de Sorpe, Son i Santa Maria d'Àneu, el festival compta amb el suport de l'expert Antoni Velasco. 

Una altra de les novetats d'enguany és la venda anticipada online d'entrades per als espectacles, que s’ha iniciat aquest dimecres, 1 de maig, i que es podrà fer a través del web del Dansàneu. La venda online finalitzarà el 25 de juny, coincidint amb l'inici del festival i, a partir d'aleshores, la venda anticipada es podrà fer únicament de manera presencial al Consell Cultural de les Valls d'Aneu.

El Dansàneu és un projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu amb el suport del Departament de Cultura, els ajuntaments d'Esterri d'Àneu, Alt Àneu, Espot i la Guingueta d'Àneu, i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida, el suport de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i de l'Ajuntament de Sort i també hi col·labora l'Obra Social la Caixa.
 

Consulta el programa del 28è Dansàneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació