Dijous, 18 d'abril de 2024
hidroelèctriques

Endesa repararà l'estany de Saburó perquè es torni a reomplir

La CUP de la Vall Fosca acusa la companyia de mantenir l’estany al 20% de la seva capacitat durant més de 30 anys per manca de manteniment

Redacció 25 d'abril de 2019 a les 09:47
L’estany de Saburó, molt per sota de la seva capacitat | Germinal V.
Endesa ha sol·licitat autorització per a realitzar actuacions a l'estany de Saburó, situat al terme municipal de la Torre de Capdella. Aquestes consisteixen en clausurar els tres desguassos existents que impedeixen l’ompliment de l’estany, ja que el grau de deteriorament de les canonades obliga a que estiguin permanentment obertes. D’aquesta manera, es permetrà la naturalització de l’estany, permetent que es reompli i acabi sobreeixint pel seu desaigüe natural. Un procés, segons els experts, que pot durar una década.

La CUP de la Vall Fosca, que havia portat aquesta qüestió al ple de l’Ajuntament de la Torre de Capdella en un punt que es va aprovar per unanimitat, ha celebrat la decisió de la companyia elèctrica, a qui acusa de mantenir l’estany al 20% de la seva capacitat durant més de 30 anys per manca de manteniment. Els cupaires creuen que la reparació no ha interessat mai a Endesa ja que “aporta molt poc” cabal a la central de Capdella.

El llac de Saburó, una cubeta glacial d’11 hm3 situada al peu del tuc de Saburó, es troba a la capçalera de la Vall Fosca, a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a més de 2.500 metres d’altitud i a escassos metres de la zona de protecció estricta.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació