Divendres, 26 d'abril de 2024
Fira

La 9a Mostra de Formatges de Sort aposta per la sostenibilitat

Aquesta cita anual, que se celebra divendres i dissabte, ha presentat una evolució positiva en dades de participació els últims anys

Redacció 18 d'abril de 2019 a les 09:57
Torna la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya | Ajuntament de Sort
Com cada any per Setmana Santa, Sort acull la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, que arriba a la 9a edició. Se celebrarà aquest divendres i dissabte i enguany l’organització ha dirigit esforços en replantejar l’esdeveniment des d’un punt de vista de sostenibilitat servint només material compostable. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’empresa Novamont i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que ha col·laborat en l’organització de l’esdeveniment.

La mostra, organitzada per Tros de Sort, l’Ajuntament de Sort i l'Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà de Catalunya (ACREFA) assumeix com a propis els valors de la proximitat i la qualitat, traçant com a objectius la promoció del producte artesà elaborat al territori, tot reivindicant el patrimoni natural i cultural que dota de valor aquest producte.

Aquesta cita anual ha presentat una evolució positiva en dades de participació fins arribar als 4.500 visitants en la darrera edició, el qual justifica la necessitat de reduir la generació de residus, segons l'organització. Com cada any el seu punt neuràlgic serà al voltant del recinte firal, on s’hi trobarà una selecció dels formatgers de tot el territori català, amb l’afegit d’una petita representació de vi i cervesa artesana. I per altra banda comptarà amb l’àrea de tast on es donen a conèixer i a provar els productes presents al recinte.

Com a activitats complementàries els visitants trobaran una agenda d’activitats molt complerta i variada que inclou des de tallers vinculats al món del formatge fins a activitats culturals d’animació.
 

Programa d’actes de la 9a Mostra de Formatges Artesans de Catalunya de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació