Dijous, 18 d'abril de 2024
feina

L'entorn escolar del Jussà ofereix diverses sortides laborals per a joves

L’entitat educativa Pai2 Pallars porta a terme una formació ocupacional relacionada amb diverses àrees de l’entorn escolar

Redacció 18 d'abril de 2019 a les 09:43
Aranda i Cases han visitat una de les sessions | CCPJ
L’entitat educativa Pai2 Pallars, juntament amb l’Oficina Jove del Pallars Jussà, porten a terme una formació ocupacional relacionada amb diverses àrees de l’entorn escolar en què hi participen 15 joves aturats inscrits al programa de Garantia Juvenil. L’objectiu, que puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en un àmbit professional amb projecció de futur a la comarca.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda i la vicepresidenta, Pilar Cases, han compartit una de les darreres sessions del curs abans que l’alumnat inicïi el període de pràctiques. Plegats han valorat aquesta formació així com les sortides professionals que aquesta els pot aportar.

La formació inclou diferents mòduls com monitoratge de menjadors escolars, acompanyament de transport escolar o formació com a personal vetllador. En total consta de 130 lectives a les quals s’hi sumarà un període de pràctiques en empreses i centres educatius.

Des del 2016, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha liderat diferents projectes de formació i orientació ocupacional per a joves que ni estudien ni treballen. Dels 70 joves que han participat en les dues primeres edicions el 50% s’han inserit en el món laboral, mentre que un 10% han retornat al sistema educatiu. 

A la present edició del programa Singulars Arrela’t, Pallars Jussà, hi participen 45 joves que s’han integrat en diferents formacions relacionades amb sectors econòmics estratègics a la comarca com auxiliar d’hostaleria, manteniment d’espais de muntanya i transformació agroalimentària, a més d’aquest sobre l’entorn escolar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació