Dijous, 25 d'abril de 2024
Setmana Santa

Talarn es bolca un any més en la celebració de la Setmana Santa

Més d’un centenar de veïns de la població participaran en les tradicionals escenificacions del Viacrucis i del Sant Enterrament

Redacció 17 d'abril de 2019 a les 11:53
La processó representarà el viacrucis de Jesucrist | Olga Bergua
Talarn es bolca un any més en la celebració de la Setmana Santa. Com cada any, els actes comencen aquest dijous i s’allargaran fins diumenge. Les processons, la del Viacrucis i la del Sant Enterrament, són les més concorregudes, ja que hi participen més d'un centenar de veïns  i veïnes de la localitat. De fet, fa més de 200 anys que se celebren, convertint-se en les més visitades de tota la comarca.

Els actes arrencaran aquest dijous amb el sopar dels participants i col·laboradors de la processó de Setmana Santa, que tindrà lloc a partir de les 20:30h a l’Alberg de Talarn. Divendres arribaran el plat fort de la Setmana Santa, la processó del Viacrucis, que tindrà lloc a les 11h. Els més de 40 actors que hi participen recorreran el trajecte que va de l’església de Sant Martí fins a l’ermita del Calvari, representant el Viacrucis i totes les seves estacions.

A l’arribada a l’ermita s'escenificarà la Crucifixió de Jesucrist. Després, de 12h a 15h, tindrà lloc una degustació de productes pallaresos. A les quatre de la tarda, els Armats començaran la custòdia de les portes de l'església on, a les set de la tarda, tindrà lloc el concert de trompetes. Quan ja sigui fosc, a les nou de la nit, els carrers de Talarn tornaran a viure la processó del Sant Enterrament. 

La celebració tornarà el diumenge amb la Missa de Pasqua i una parada de llibres i flors de Sant Jordi, a la plaá Anna Maria Janer, a càrrec de l’Associació de Dones de Sant Sebastià. Aprofitant la festivitat, a més, el dissabte es presentarà a la sala polivalent el llibre Història del Pallars Jussà, de Josep Bertran, així com les fotografies posteriors a la Guerra Civil de la Processó de la Setmana Sana de Talarn.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació