Dissabte, 20 d'abril de 2024
ramaderia

Bon paper de les explotacions pallareses al 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus

Casa Beta, Casa Coix, Casa Fransi i Casa Mestrepere es van endur diferents reconeixements en un acte celebrat a Vic

Redacció 17 d'abril de 2019 a les 10:49
Foto de família del 15è Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus | Februpi
Com ja és tradició, dins dels actes del Mercat del Ram de Vic, el passat dissabte es va celebrar la 15a edició del Concurs Nacional de la Raça Bruna dels Pirineus amb la participació de ramaderies de tot l'àmbit pirinenc, des de l'Aran, el Pallars Jussà i Sobirà, fins el Berguedà o el Ripollès. El pavelló del bestiar va exhibir uns cent cinquanta caps de bestiar.

Enguany, però, no es va celebrar a la capital vigatana la subhasta de vedells procedents del centre de testatge de la raça, ja que aquest esdeveniment tan rellevant per als ramaders associats a la Federació Raça Bruna dels Pirineus (Februpi) es reserva per a celebrar-lo el proper 3 de maig, dins dels actes d’inauguració del nou centre de testatge situat dins de la finca de Bellestar, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). L’acte comptarà amb la presència de la Consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà.

Pel que fa als animals del Pallars Sobirà, Casa Beta va aconseguir el primer premi en la categoria de vaca, mentre que Casa Coix va ser tercera. A més, aquesta darrera explotació va obtenir el tercer premi en la categoria de toros. El Pallars Jussà, de la seva banda, es va endur el primer premi en la categoria de vaca amb vedell, un reconeixement que va recaure en Casa Fransi, i el primer en la categoria de toros, per Casa Mestrepere, amb un animal molt ben valorat pel jutge del concurs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació