Divendres, 26 d'abril de 2024
Carenes

La 10a Caminada de les Carenes espera assolir el mig miler de participants

Se celebrarà aquest dissabte i comptarà amb tres itineraris, el més llarg, de 50 quilòmetres, que unirà les poblacions d’El Pont de Suert i Tremp

Redacció 11 d'abril de 2019 a les 10:39
Presentació de la Caminada a la Diputació | Diputació de Lleida
Després de la suspensió, per mal temps, de l’edició de l’any passat, la Caminada de les Carenes arriba enguany a la seva 10a edició amb més energia que mai i amb la intenció d’assolir els 500 participants. La caminada llarga, que uneix les poblacions del Pont de Suert i Tremp, té una distància de 50 quilòmetres i transita per camins tradicionals, ramaders i forestals, amb un desnivell positiu acumulat de 2.436 metres i un de negatiu de 2.826 metres. Està considerat, segons el mètode SENDIF, com a molt exigent.

Com a alternatives, s'ofereix un recorregut de 28 quilòmetres entre Adons i Tremp (amb 2.908 metres de desnivell total) i l'anomenada Carenetes, de 9 quilòmetres, que va des de Gurp a Tremp, amb un desnivell total de 572 metres, pensada especialment per a famílies i on la pràctica totalitat del trajecte es fa en descens.

La sortida de la Caminada de les Carenes es farà a les 5 del matí des de la plaça de la Confraria del Pont de Suert; mentre que el recorregut Adons-Tremp s'iniciarà a les 8:30 hores; i la de les Carenetes, a les 12 del migdia, des de Gurp. El punt d'arribada està situat al pavelló del Casal de Tremp, on els participants podran gaudir d'un àpat.

El diputat i alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha participat en la roda de premsa de presentació de la Caminada de les Carenes 2019, que se celebrarà aquest proper dissabte. La presentació, que va tenir lloc dilluns a la sala de premsa de la Diputació de Lleida, va comptar amb les intervencions de l'alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet; el regidor d'Esports de Tremp, Francesc Castells; i el tècnic d'esports, Jordi Fumàs.

En la seva intervenció, Joan Ubach ha expressat la importància del suport de la Diputació de Lleida a una jornada que té en el voluntariat una de les seves claus per l'èxit perquè es fan diversos avituallaments, i en els diferents punts de sortida i a l'arribada hi ha serveis com els esmorzars per als participants.

Organitzada conjuntament pels ajuntaments de Tremp i el Pont de Suert, pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR), la Societat Amics de la Muntanya (SAM) i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la marxa està inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació