Dimecres, 1 de maig de 2024
parcs naturals

La Generalitat licita obres de manteniment i millora al Parc Natural de l’Alt Pirineu i a Aigüestortes

Els treballs inclouen l’arranjament d’infraestructures, la neteja i la desbrossada de vegetació, l’eliminació d’espècies invasores i la millora de la senyalització

Redacció 4 d'abril de 2019 a les 09:43
La Generalitat actuarà en adequació i desbrossament de senders i camins | Territori
La Generalitat de Catalunya, mitjançant Forestal Catalana, ha licitat obres de manteniment, millora i conservació a vuit espais naturals, entre els quals el Parc Nacional d’Aigüestortes i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’objectiu és garantir un manteniment adequat d’aquests indrets integrats a la xarxa d’espais naturals protegits per contribuir a la conservació del patrimoni natural arreu del territori.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu s’hi invertiran més de 101.000 euros al manteniment de la xarxa de senders i camins senyalitzats del parc, corresponents a dos lots diferents, un per la comarca del Pallars Sobirà i l'altra per la comarca de l’Alt Urgell. Entre els treballs que s’hi duran a terme hi ha la desbrossada de vegetació, poda i trituració de restes vegetals, retirada de pedres i obstacles caiguts, millora del drenatge i manteniment de la senyalització.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes es destinaran 26.425 euros per uns treballs que inclouen el manteniment de camins, ponts i passeres, la retirada d’obstacles dels camins, desbrossada de vegetació dels senders i construcció de desaigües i esgraons, entre altres. També es preveu millorar la senyalització, la neteja de brossa i deixalles, el manteniment de l’enllumenat i la prevenció i extinció d’incendis i d’emergències.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació