Divendres, 19 d'abril de 2024
igualtat

El Consell del Jussà recolza els drets del col·lectiu LGTBI

Durant el ple també s’ha aprovat la moció en suport a la situació dels treballadors jubilats de la companyia Endesa

Redacció 3 d'abril de 2019 a les 13:41
Imatge del ple celebrat al Consell aquest dimarts | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts al vespre ha donat suport a la iniciativa de portar a tràmit la proposició de la Llei Estatal Trans, amb la voluntat de seguir treballant per defensar els drets que garanteixen la igualtat de les persones independentment de la seva identitat o expressió del gènere.

En aquest sentit, fa uns mesos el Consell Comarcal va implementar el Servei d’Atenció Integral amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) al territori i garantir-ne els seus drets mitjançant accions de prevenció de la LGBTIfòbia. Entre d’altres, aquest servei gestiona el tràmit de sol·licitud de la targeta sanitària amb el nom sentit, aquell amb el que s’identifiquen les persones trans.  

El president del Consell Comarcal, Constante Aranda, ha indicat que “és responsabilitat de tota la societat prendre partit en la no discriminació per raons d’orientació sexual i identitat del gènere i, per tant, que les persones puguin viure d’acord amb la seva identitat sentida amb plena llibertat. 

Per altra banda, en aquesta sessió del ple ordinari on s’han resolt diversos tràmits, destaca la compra simbòlica d’accions de la Caixa d’Enginyers, que suposa el pas previ a futures col·laboracions amb aquesta cooperativa en el marc de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran liderat per l’ens comarcal. 

També s’ha aprovat la moció en suport a la situació dels treballadors jubilats de la companyia Endesa, referent a la supressió de diversos beneficis socials com la reducció de la tarifa de la llum, entre altres, adquirits pels treballadors en el seu dia mitjançant a la renuncia d’un augment salarial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació