Divendres, 26 d'abril de 2024
cultura

Tremp viu un intens cap de setmana cultural

L’Arxiu Comarcal celebra el seu 10è aniversari i s’ha fet entrega del premi literari Vent de Port en un acte que ha commemorat la 25a edició

Redacció 2 d'abril de 2019 a les 09:48
Inauguració de l’exposició ‘La rebotiga de l’Arxiu’ | Ajuntament de Tremp
Aquest 2019 s’han complert 10 anys d’ençà que l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà va obrir les seves portes. Dins dels actes de celebració, el passat dissabte es va inaugurar l’exposició La rebotiga de l’Arxiu, sis botigues històriques de Tremp. Aquesta exposició vol contribuir a reivindicar el paper del comerç a Tremp i en especial el d’unes botigues històriques que han dipositat la seva documentació a l’arxiu, al mateix temps que vol incentivar la participació dels trempolins en l’ingrés de documentació a l'equipament.

Aquesta mostra estarà oberta fins al 15 de setembre els caps de setmana, i es complementarà amb visites guiades teatralitzades a escoles del municipi i diferents col·lectius, entre altres activitats puntuals, així com amb conferències realitzades amb el comerç tradicional i la dinamització local. El punt final als actes commemoratius d’aquest dissabte el va posar un sopar obert a tothom, que va comptar amb una setantena de persones vinculades a l’arxiu i al territori.
 
D’altra banda, el diumenge es va presentar el llibre guanyador de la 25a edició del premi Vent de Port, que aquest any ha estat Croquis d’un nu pintoresc de Joan Graell. El recull que es publica inclou aquest conte i els 15 finalistes que han resultat seleccionats entre els 120 contes presentats, provinents d’arreu dels Països Catalans.
 

Foto de família de l’acte dels 25 anys del premi Vent de Port. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest premi, que va ser creat pels membres de la Casa del Sol Naixent l'any 1994, s'ha guanyat una gran consideració en el món literari català. En motiu del 25è aniversari, l’acte es va dur a terme a l’Espai Cultural la Lira de Tremp i va comptar amb la col·laboració d’artistes locals i del pica-pica de comiat a càrrec del Comerç Associat de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació