Diumenge, 5 de maig de 2024
municipals 2019

MAPA: Aquesta va ser la força territorial de la CUP al Pallars el 2015

Els anticapitalistes van aconseguir suports als tres municipis pallaresos on es van presentar

Roger Tugas / Jordi Ubach 28 de març de 2019 a les 16:59

Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, els vots rebuts per la CUP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

La presència de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) al Pallars el 2015 es limita a tres municipis: Sort, Soriguera i la Torre de Capdella. Els cupaires van aconseguir ser la quarta força al Sobirà -311 vots i el 8,3% del percentatge de vot-, per damunt fins i tot d’un partit històric com el PSC. Al Pallars Jussà, la presència de la CUP va ser testimonial, ja que va aconseguir 106 vots -els que va treure a la Vall Fosca- i un 1,6% dels suports, esdevenint la sisena i última força a la comarca.

Soriguera, amb el 39,1% dels vots -91-, va ser el municipi pallarès amb més suport a la CUP en valors percentuals. Dels tres municipis on es va presentar, Sort, amb 220 vots i el 18,8%, és l'indret on menys suport va obtenir al Pallars.

En el conjunt de Catalunya, la presència de la CUP és dispersa, per bé que aquesta és més densa a l'àrea metropolitana, on també es troben els municipis més poblats i on també es presentava coordinada amb les candidatures alternatives del Vallès. Els millors resultats, però, els va obtenir en alguns ajuntaments de la Catalunya central i de les comarques gironines.

Vot mitjà de la CUP (allà on es va presentar): 19,9%

Municipis on es va presentar (i almenys va rebre un vot): 161

Municipis de més de 1.000 habitants amb major percentatge de vot: Navàs (51,4%), Celrà (51%), Verges (46,7%), Sant Joan de les Fonts (37,8%) i Sant Esteve de Palautordera (36,7%).

Municipis de més de 5.000 habitants amb major percentatge de vot: Navàs (51,4%), Celrà (51%), Berga (34,2%), Ripollet (33,6%) i Capellades (30,7%).

Municipis amb menor percentatge de vot: Tordera (1,9%), Mollet del Vallès (3,4%), Pineda de Mar (3,5%), Lloret de Mar (3,6%) i Sant Joan Despí (3,9%).


Nota sobre el mapa: Per consultar la llegenda, cal clicar sobre el requadre verd, sota el logo de NacióDigital. Picant sobre cada comarca, es desplega el seu nom, els vots rebuts per la CUP i el percentatge de vots que representen. També es pot fer més o menys gran el zoom de la imatge.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació