Divendres, 19 d'abril de 2024
doctor music festival

La plataforma Salvem Doctor Music vol mostrar la «indignació» del territori amb l'administració

Amb la protesta de dissabte també exigiran a l'ACA que sigui la primera a complir la llei i tenir les lleres dels rius en perfecte estat

Redacció 28 de març de 2019 a les 11:13
Un dels prats de l'esplanada de Santa Maria d'Àneu on s'havia de realitzar el Doctor Music | ACN
El segon informe negatiu de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per la celebració del Doctor Music Festival als prats d’Escalarre, donat a conèixer aquest dimecres per part del director general de Polítiques de Muntanya de la Generalitat, Albert Alins, ha indignat les plataformes en defensa de la celebració del festival a les Valls d'Àneu. 

Ramon Villuendas, exalcalde d’Esterri d’Àneu i portaveu de la plataforma Salvem Doctor Music, ha dit que aquesta decisió ha generat una "indignació total" a la gent del territori pel funcionament de l'administració envers les comarques de muntanya i de manera especial el Pallars. Villuendas ha insistit en la idea que un cop més l'administració "gira l'esquena" al territori amb l'aplicació d'una llei "massa restrictiva" o "poc adaptada a la realitat".

Villuendas ha aprofitat per exigir a l'ACA que compleixi també amb la llei i tingui les lleres dels rius netes i no com ara, segons assegura, “plenes de vegetació i troncs” que poden formar taps en cas de riuades. Per tot, des de la plataforma animen a participar aquest dissabte a l'acte reivindicatiu que s'ha programat.

Paral·lelament, la plataforma Àneu Activa't s'ha expressat amb la mateixa contundència i la seva portaveu, Gemma Tizón, ha dit que la gent "està tipa" que decideixin des de fora “què es pot fer al Pallars" i "molt tips" que vetin tots els projectes relacionats amb les comarques de muntanya.

De moment, es manté la protesta programada per dissabte amb una marxa lenta de cotxes des de Tremp fins als prats on s'hauria de fer el festival. La rua partirà a les 16h del parc del Pinell de Tremp i s'espera que al pas per tots els pobles fins a Escalarre la gent es vagi sumant amb el seu vehicle a la caravana. En arribar a Escalarre hi haurà la lectura d'un manifest, recollida de signatures i posteriorment un concert amb grups locals.

Segons un dels portaveus, la marxa agafarà un caire de “mobilització” amb la intenció de “revertir la situació cap a un empoderament del territori” i la creació d’“iniciatives col·lectives” de dinamització del Pallars.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació