Divendres, 26 d'abril de 2024
mai tant!

Borrell explica a un diari alemany la dificultat que té per visitar la Pobla

Diu que no es vol sotmetre a la revolada que causaria la seva visita i tampoc voldria que els seus amics ho haguessin de suportar

Redacció 27 de març de 2019 a les 10:56
El ministre Josep Borrell a la Moncloa | ACN
El ministre pallarès d'Afers exteriors, UE i Cooperació, Josep Borrell, ha relatat al diari alemany Die Welt la dificultat que suposa per a ell visitar el seu poble natal, la Pobla de Segur: "Sí que hi puc anar, però no seria molt agradable. Per tot arreu van penjar cartells en què em titllaven com una vergonya per al poble”. Fa només un mes, Borrell va fer unes declaracions similars en un altre rotatiu alemany.

"La revolada que causaria la meva visita és una cosa a la que no em vull sotmetre, i tampoc voldria que els meus amics d'allà haguessin de suportar-ho", afegeix Borrell, en una entrevista. Quan ha estat preguntat sobre per què els no independentistes no es manifesten, afirma que "hi ha gent a Catalunya que ha començat a plantar cara als separatistes" però que "acaben tenint problemes".

"A tota persona que no sigui catalana de naixement se li dirà que marxi. Jo això ho anomeno racisme. I els que són com jo, catalans i estan en contra del moviment, se'ls crida traïdors", recalca Borrell. Pel que fa a l'efecte que està tenint el desafiament independentista en la imatge exterior d'Espanya, admet que "probablement" Espanya no té una narrativa per contrarestar el relat d'aquells que volen marxar d'Espanya.

Per a Borrell, "els separatistes són excel·lents explicant històries. Són uns professionals en això i no tenen inconvenients a inventar-se una història perquè el relat sigui el més bo". A la seva manera de veure, el Govern anterior "no va saber com contrarestar això" i el del PSOE l'està "intentant", però assumeix que "probablement ja sigui massa tard".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació