Dimecres, 24 d'abril de 2024
doctor music festival

Doctor Music busca fora del Pallars nous emplaçaments per celebrar el festival

El segon informe de l’ACA encara no s’ha cursat, un fet que invita la promotora a pensar en el seu trasllat

Jordi Ubach Llorens 26 de març de 2019 a les 11:33
El festival podria marxar del Pallars, com ja va passar l’any 2000 | DMF
Doctor Music està buscant noves ubicacions fora del Pallars per traslladar el festival, previst pels dies 11, 12, 13 i 14 de juliol als prats d’Escalarre, en el cas que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es torni a pronunciar en contra de la seva celebració. Segons publica el diari El País, el segon informe que l’ACA ha d’enviar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) encara no s’ha cursat, un fet que a menys de quatre mesos per a la celebració del festival, invita la promotora a pensar en el seu trasllat.

Cal recordar que l’ACA va emetre un primer informe negatiu en considerar que la zona és de flux preferent i, per tant, vulnerable per a la seguretat de les persones davant de possibles inundacions. La promotora Doctor Music hi va presentar al·legacions, que són les que ara l’ACA està valorant a fi de redactar un informe definitiu.

És davant la possibilitat que aquest informe sigui negatiu que la promotora de concerts està buscant noves localitzacions per al festival. Un d’aquests nous emplaçaments que s’està estudiant, segons avança el mateix rotatiu, és el circuit de Montmeló, a Barcelona.

Ipcena vaticinava a principis d’aquest mes que el festival no se celebraria. En aquest sentit, el seu portaveu, Joan Vàzquez, assegurava que en cas que s’acabi autoritzant el festival a Escalarre "s'incompliria el principi legal" i per això des d'Ipcena portarien el cas a fiscalia. 

Contratemps pel Pallars Sobirà

La possible suspensió o trasllat del Doctor Music Festival suposaria un contratemps a les comarques pallareses, especialment al Pallars Sobirà, on s’han esmerçat molts esforços i recursos per acollir aquesta edició commemorativa del festival. L’organització preveia fa uns mesos l’arribada de més de 50.000 assistents a les Valls d’Àneu.

Les institucions han dedicat els darrers mesos molts recursos al festival, com és el cas dels ajuntaments de les Valls d’Àneu, que esperen que el Doctor Music s’acabi celebrant a la comarca. De fet, la Diputació de Lleida ha pressupostat per aquest any una partida de 200.000 euros per als municipis pallaresos que acolliran el festival.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació