Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

L’oferta turística del Pallars capta l’atenció entre els visitants del B-Travel

Els consells comarcals pallaresos participen al certamen amb la vista posada als caps de setmana i a les vacances de Setmana Santa i d'estiu

Redacció 25 de març de 2019 a les 09:11
Els mostradors dels Pirineus i les Terres de Lleida plens de gent | Patronat de Turisme
Les comarques pallareses han estat representades aquest cap de setmana al B-Travel, el certamen turístic que s’ha clausurat aquest diumenge al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. Durant els tres dies de fira hi ha hagut una gran demanda d’informació als taulells dels Pirineus i Terres de Lleida sobre el conjunt de l’oferta turística de les comarques lleidatanes de cara principalment a les pròximes vacances de Setmana Santa i d’estiu i activitats de caps de setmana vinculades amb el turisme actiu i la natura.

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme i la marca turística Ara Lleida, ha tingut una presència destacada al B-Travel amb un espai propi de 64 m2 dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme amb l’objectiu de continuar mantenint i incrementar el nombre de turistes catalans que visiten anualment les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida.

En aquest sentit, cal destacar que l'any 2018, el 52% de les pernoctacions que es van fer en els establiments d’hoteleria de la demarcació lleidatana van ser de turistes catalans. Aquest percentatge es va incrementar fins al 60% en el període comprès d'abril a novembre, és a dir, fora de la temporada de neu.

Entre els productes més demandats, han destacat les activitats relacionades amb els productes de natura, amb una significació especial del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els parcs naturals de l’Alt Pirineu i Cadí-Moixeró, i el congost de Mont-rebei, entre d’altres, com també l’oferta vinculada amb el turisme actiu i els esports d’aventura, amb un interès pel ràfting, el senderisme, el cicloturisme, el turisme rural, les rutes culturals i el conjunt de l'oferta d'allotjament de càmpings i hoteleria.

Així mateix el conjunt d’icones del turisme de Lleida vinculades amb el patrimoni i la natura que han obtingut el reconeixement mundial de la Unesco com a Patrimoni Mundial, com també per part d’altres organismes internacionals, ha rebut força demanda. El Patronat de Turisme, precisament per donar una major visualització al patrimoni natural i cultural amb reconeixement internacional, ha distribuït al B-Travel la nova publicació Lleida Patrimoni Mundial.

També ha atret força l’interès del públic la resta del patrimoni monumental de les comarques lleidatanes, la nova temporada del Tren dels Llacs i la del Centre d’Observació de l’Univers del Montsec i la seva nova zona d’exposició, a més de les rutes del projecte Moturisme Ara Lleida. Les rutes d’enoturisme vinculades amb la ruta del vi com també les d’oli han generat força demanda per part del públic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació