Dimarts, 18 de juny de 2024
mines

​El Geoparc recolza les al·legacions contra el permís d’investigació minera a Baix Pallars

Demana a la Generalitat que realitzi un procés informatiu i participatiu amb agents públics i privats del territori

Redacció 22 de març de 2019 a les 10:04
Imatge d’arxiu de l’estany de Montcortès | ACN
El Geoparc Conca de Tremp-Montsec ha acordat en assemblea general posicionar-se a favor de les al·legacions presentades per l’Associació de Veïns i Veïnes de Lo Pedrís de Baix Pallars a la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya. Aquestes es van presentar el passat mes de gener davant la sol·licitud d’un permís d’investigació minera en aquest municipi.

L’assemblea general de l’associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec es va reunir el passat 14 de març i va acordar, per unanimitat dels socis assistents, donar suport a que la Direcció General d’Energia, Mines i Seguretat Social es personi a la zona per tal d’explicar a la població local l’estat de la qüestió d’aquest projecte.


També demana que s'avaluïn amb el màxim rigor possible eventuals afectacions al medi i persones i que la Direcció General conegui l’opinió a les diferents figures de protecció natural, entitats públiques i institucions científiques del territori.

Dins territori Geoparc

La zona afectada per aquesta sol·licitud d’investigació minera es troba dins el Geoparc. En concret, l’àrea d’actuació comprendria les zones de Peramea, Bretui, Balestui i el castell de la Clua de Sellui, podent afectar a zones sensibles com Montcortés o l’estany del Prat de Comú.

El Geoparc Mundial de la Unesco, si bé no és una figura legal de protecció i per tant no limita cap activitat legal, té la finalitat de vetllar per la protecció del seu patrimoni en benefici de la població local. És per aquest motiu que té un especial interès en què qualsevol actuació que s’hi porti a terme sigui el màxim de respectuós pel medi i les persones, i que segueixi un procés informatiu a la població local.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació