Dijous, 25 d'abril de 2024
procés català

​El Pallars s’implica en l’impuls del Fòrum Cívic per al Debat Constituent

El president del consell assessor, Lluís Llach, s’ha reunit amb els alcaldes i consellers de les dos comarques pallareses

Redacció 21 de març de 2019 a les 11:10
Lluçis Llach, en la seva visita al Pallars Jussà | CCPJ
El president del consell assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, Lluís Llach, s’ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes i consellers del Consell Comarcal del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà, qui han mostrat el seu compromís i implicació en els seus objectius. 

Aquest espai, que actuarà com a instrument de cohesió social, comptarà amb la participació de la ciutadania i pretén articular-se com una eina de debat a tot el territori català que permeti definir com hauria de ser l’organització futura del país des del punt de vista polític, social i econòmic.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que la força i la implicació municipal és clau en la futura presa de decisions d’un Govern que ha de complir  amb la tasca política coneixent la diversitat territorial i posant atenció en les seves realitats i necessitats.
 

Llach en la seva reunió al Pallars Sobirà. Foto: CCPS


El president del Sobirà, Carles Isús, ha valorat molt positivament que el consell assessor tingui en compte els alcaldes d’arreu del territori i la política municipal fruit d’un procés participatiu molt ampli. Per Isús, aquest consens busca definir el tipus de país que volem i cap a on volem anar. De la seva banda, Llach ha comentat que la intenció rau en anar traçant un “mapa de carreteres” perquè la gent tingui la possibilitat de decidir què, qui i com volen ser en un futur. 

Per tal d'endegar aquest òrgan de participació i amb la finalitat de superar el marc autonòmic actual, s’està presentant el projecte a les diferents comarques de Catalunya amb la voluntat d’aconseguir la màxima implicació dels representants municipals.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació