Divendres, 19 d'abril de 2024
hidroelèctriques

Tremp acull un seminari sobre els paisatges de l'energia hidroelèctrica

Organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, IDAPA i Pirineus.watt ha arrencat avui i s’allargarà fins dissabte

Redacció 21 de març de 2019 a les 09:58
Presa de Sant Antoni, a Talarn, amb les comportes de fons | ACN
Tremp acull des d’aquest dijous i fins dissabte el seminari Paisatge/kW. Significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica. Se celebra a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i està organitzat per l’associació Pirineus.watt, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Observatori del Paisatge de Catalunya

La gran potència simbòlica que tenen avui les infraestructures hidroelèctriques en el territori català ha portat els organitzadors a debatre quines són les noves imatges i significats que transmeten aquests paisatges, com estan derivant avui cap a un accelerat procés de patrimonialització, o com es converteixen en un element clau de dinamització territorial. 

Entre les sessions programades n’hi ha dos d’obertes. La primera, parlarà sobre el paisatge hidroelèctric en la literatura i tindrà lloc aquest dijous, a les 22h, al Cafè Salon de Salàs de Pallars. Estarà conduït per Martí Boneta i comptarà amb la participació dels escriptors Pep Coll, Ramon Solsona i Miquel Fañanàs.

La segona, se celebrarà divendres a La Lira de Tremp, on el promotor cultural Manel Dalmau parlarà sobre l’escenari cinèfil del paisatge de les hidroelèctriques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació