Divendres, 19 d'abril de 2024
seguretat

Els Mossos i els Agents Rurals signen un protocol per millorar el suport mutu

Es crearà un canal de comunicació directe entre les sales regionals d'ambdós cossos per sol·licitar suport mutu de manera urgent en cas de necessitat

Redacció 19 de març de 2019 a les 12:05
Dos agents del CAR i del CME patrullant junts | Agents Rurals / Mossos
El cos de Mossos d'Esquadra (CME) i el cos d'Agents Rurals (CAR) de la Generalitat de Catalunya han signat un protocol d'actuació per millorar la comunicació i facilitar l'intercanvi d'informació entre els dos cossos. Així, es crearà un canal de comunicació directe entre les diferents sales regionals, des d'on es coordinen i es dona suport als efectius, per agilitzar l'accés a dades d'interès policial i facilitar la tramesa d'informació en casos d'urgència.

D'aquesta manera, a través d'aquest canal, els Agents Rurals podran sol·licitar suport policial quan es trobin en situació de risc en el marc d'alguna actuació. També podran sol·licitar antecedents i requeriments policials de persones o titularitats de vehicles. Igualment, els Mossos d'Esquadra podran activar el suport dels Agents Rurals en casos de necessitat.

També serà una eina de coordinació i suport mutu en actuacions derivades de les activacions de les diferents fases de plans especials o d'emergència, com Neucat, Inuncat, Infocat, Procicat o del pla Alfa. Les sales centrals de coordinació d'ambdós cossos tindran la possibilitat, en casos de necessitat, de fer comunicacions globals i simultànies a tots els efectius de Catalunya.

Aquest protocol també contempla la difusió d'una sèrie d'incidents rellevants que el CME ha de comunicar al CAR a través d'aquest canal directe. Entre altres, s'alertarà de fets en què s'hagin utilitzat armes de foc i homicidis on l'autor hagi fugit, atemptats terroristes, incendis rellevants o qualsevol altre incident o delicte greu que tingui transcendència o sigui d'interès general.

Per la seva part, el CAR haurà de comunicar al CME els incidents per caça i pesca furtiva, abocaments il·legals, informació rellevant en relació als incendis forestals, activitats extractives il·legals o qualsevol altra d'interès general. Aquest protocol permet que els agents rurals actuïn com a agents de l’autoritat, tinguin accés a la informació i s'integrin en el sistema de seguretat de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació