Divendres, 26 d'abril de 2024
agents rurals

Alerten sobre el comerç d'arts il·legals per a la captura de fauna a través d'Internet

Els Agents Rurals han denunciat diversos proveïdors per vendre a través de pàgines web estris i arts de captura prohibits per la legislació actual

Redacció 14 de març de 2019 a les 10:10
Imatge d’arxiu d’una intervenció dels Agents Rurals | Agents Rurals
Els Agents Rurals alerten del comerç a través d’Internet d’arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per efectuar comerç de diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep. En les tasques de vigilància i inspecció del cos, s’han detectat anuncis, que mitjançant diferents plataformes web, oferien a la venda estris destinats a la captura d’animals prohibits per la legislació actual.

El cos mediambiental recorda que tant la normativa europea, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d’animals. Així, hi és especialment prohibit el comerç i tinença, d’entre d’altres, de xarxes japoneses, paranys de tipus cep i del tipus ballesta.

Els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d’aquests mètodes de captura pot ser constitutiu d’un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys.

Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, competent en l’obertura dels corresponents expedients sancionadors. Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d’animals, cada vegada més estès a través de mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el cos d’Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació