Divendres, 19 d'abril de 2024
rambla doctor pearson

Presenten 600 signatures contra la vianalització del passeig de Tremp

Una associació creada recentment es manifesta en contra d'una decisió que considera "unilateral i improvisada"

Jordi Ubach Llorens 13 de març de 2019 a les 10:57
Imatge de la rambla Doctor Pearson el dia de la seva inauguració | Jordi Ubach
L'Associació de Veïns, Comerciants i Amics del Passeig ha presentat aquest dilluns a l’Ajuntament de Tremp un document amb 600 signatures en contra de la vianalització de la rambla Doctor Pearson de la ciutat. Aquesta agrupació creu que la decisió del consistori de tancar al trànsit el passeig i diversos carrers adjacents és "unilateral i improvisada”.

Des de l’Associació, creada el passat 18 de febrer, afirmen que les obres de modernització i remodelació del passeig, que es van inaugurar el passat dia 2, "han perjudicat greument tant el comerç de la zona com la vida ciutadana d'aquest centre neuràlgic de la ciutat". Els comerciants afirmen que "les pèrdues econòmiques sofertes pels comerços són quantioses" i consideren que "s'incrementaran per la impossibilitat d'accedir en cotxe a la zona".

L'Associació ha exposat que s'ha tancat el trànsit amb fitons i no s'ha habilitat ni una sola plaça d'aparcament nova ni a prop de la zona afectada ni en tota la ciutat. La recollida de signatures continua amb l'objectiu d'aconseguir-ne el major número possible i poder reclamar a l'Ajuntament que "rectifiqui i consensuï mesures adequades a les necessitats reals de tots els col·lectius usuaris de la zona".

L’Ajuntament, “ferm” en la seva decisió

L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat a Pallars Digital que demà dijous rebrà els representants de l’entitat per escoltar les seves peticions, però ha assegurat que l’equip de govern es manté “ferm” en la seva decisió.

Pel que fa a l’aparcament, Ubach ha recordat que s’ha informat “per activa i per passiva” que se n'habilitarà un de nou, de 90 places, entre els carrers Tarragona i AGBS. Aquesta nova zona d’estacionament no tan sols està prevista, sinó que ja es compta amb el finançament, segons ha assegurat Ubach. Per últim, l’alcalde creu que la nova rambla donarà “més negoci i més vendes” als seus comerços.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació