Dimarts, 23 d'abril de 2024
municipals 2019

Quim Torra mostra el compromís de la Generalitat amb el futur del Geoparc

El president de la Generalitat ha visitat aquest dissabte les comarques pallareses, on també ha conegut l’estat de les obres del riu Noguera Pallaresa a Sort

Redacció 11 de març de 2019 a les 09:14
Quim Torra, durant la seva visita a la seu de l’ICGC a Tremp | Generalitat
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha mostrat aquest dissabte des de Tremp el seu compromís amb el Geoparc Conca de Tremp-Montsec. Torra ha dit que el Pallars és un territori “de futur” i ha volgut expressar el suport de la Generalitat i del Departament de presidència a les futures ampliacions del Geoparc, que agrupa 19 municipis de quatre comarques i un territori de 2.000 quilòmetres quadrats.

En el marc de la seva visita institucional a les comarques pallareses, el president ha assegurat que el Geoparc Conca de Tremp-Montsec “mostra que quan la gent del país té ambició i es creu un projecte d’àmbit internacional com aquest, que ens està portant turisme d’arreu, les coses es poden fer molt bé”, i ha afegit que això mostra que “aquest és un territori de futur, un territori que posa en valor la seva geologia, el seu paisatge i la seva terra”.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules després de visitar la seu a Tremp de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i reunir-se amb els responsables del Geoparc, que presideix l’alcalde d’aquest municipi, Joan Ubach. Durant la trobada, han informat al president sobre el projecte Pirineus Open Geological Museum.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió, el president ha expressat a l’alcalde de Tremp i president del Geoparc “tot el suport del Govern de la Generalitat, des del Departament de Presidència, a les futures ampliacions que s’hi facin, com el Centre d’Interpretació dels Sòls, perquè sigui una realitat ben aviat”.

El cap del Govern també ha visitat aquest dissabte els municipis d’Isona i Conca Dellà i de Rialp, on es va reunir amb els respectius alcaldes i on va poder compartir experiències amb els seus veïns. Al migdia, Torra va mantenir un dinar de treball amb el Consell d’Alcaldes del Pallars Jussà, amb la presència també del conseller de Territori, Damià Calvet.
 

Visita a les obres del riu Noguera Pallaresa

A la tarda, Quim Torra va visitar a Sort les obres al riu Noguera Pallaresa, que s’estan efectuant amb vistes al Mundial de piragüisme d’estiu lliure que tindrà lloc aquest estiu a la capital del Pallars Sobirà. Torra ha manifestat que “si als habitants d’aquestes comarques els hi va bé, a Catalunya li aniran bé les coses”, perquè “és molt important per al país que somiem, per a la República per a la qual treballem, que aquest sigui un país sostenible i equilibrat territorialment”.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació