Divendres, 26 d'abril de 2024

El Pallars s’omple d'activitats per commemorar el Dia de les Dones

Aquest dijous ja s’ha celebrat un acte institucional a Sort amb la lectura de poemes i un manifest

Redacció 7 de març de 2019 a les 17:41
Alumnes llegint poemes durant l'acte institucional del Dia de les Dones a Sort | ACN
Una lectura de poemes a càrrec dels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Hug Roger III de Sort ha donat el tret de sortida als actes institucionals en commemoració del Dia Internacional de les Dones al Pallars Sobirà. L'acte l'ha organitzat el Consell Comarcal del Pallars Sobirà i ha comptat amb la lectura del manifest Reivindiquem els feminismes. Som aquí. Som 8 de març.

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les dones s'ha estrenat l'exposició La lluita per l'oportunitat de viure, a l'Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà, situat a Sort. L'exposició, organitzada conjuntament per l'Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic, reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins al 1978. La Biblioteca de Sort ha fet un recull de novetats bibliogràfiques al voltant de la dona i el feminisme.

Coincidint amb el 8 de març, demà es farà a Sort una acció reivindicativa per visibilitzar a les dones a l'espai públic, així com un cinefòrum i un sopar col·lectiu. A l'Oficina de Turisme del Pallars Sobirà s'exposarà la mostra Llibres d’autora, tot plegat, organitzat pel col·lectiu de Dones feministes del Pallars.

En motiu de la vaga feneral feminista convocada per aquest divendres, Pallars Digital reduirà la seva activitat i es concentrarà en la informació vinculada al 8-M.

Més actes al Pallars

El Pallars s’omplirà d'actes, aquest divendres, en motiu del Dia Internacional de les Dones. A la Vall Fosca, per exemple, l'Ajuntament de la Torre de Capdella ha organitzat la tertúlia-berenar La dona en la societat patriarcal, a càrrec de la regidora de cultura, Pilar Juanmartí. Començarà a les 18h i té per objectiu crear un espai de diàleg comú per poder parlar de temes quotidians on el patriarcat i el masclisme hi són molt arrelats. 

La Pobla de Segur també acollirà actes en motiu del 8-M, organitzats pel col·lectiu de Dones feministes del Pallars. L’acte principal serà la xerrada Joc de Dames, a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de Cristina Simó, així com la realització de dinàmiques i la creació i penjada de pancartes. Al Casal Cívic, a les 18:30h, tindrà lloc l’acte organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la lectura del manifest institucional i l’acompanyament musical a càrrec de Noemí Solsona.

A Rialp, l’Hotel Condes del Pallars acollirà, dissabte, el sopar de la dona treballadora. A Esterri d’Àneu, en canvi, l’acte de commemoracio tindrà lloc el dimecres de la setmana que ve, el dia 13 de març. A Gerri de la Sal, demà divendres, també s'han organitzat lectures i tertúlia a l’Ajuntament a partir de les 19h de la tarda.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació