Divendres, 26 d'abril de 2024
pesca

​Baro tindrà la primera escola de pesca municipal del Pallars Sobirà

S'inaugurarà el 16 de març i vol recuperar la tradició d'aquest esport entre els més petits

Redacció 1 de març de 2019 a les 09:19
L'alcalde de Soriguera, amb responsables de l'escola i autoritats a la seu del centre | ACN
Baro, al terme municipal de Soriguera, estrenarà el pròxim dia 16 de març la que serà la primera escola de pesca de la comarca. L'alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fontdevila, ha explicat que l'objectiu d'aquesta escola és recuperar la tradició d'aquest esport i inculcar-lo als més petits. Des d'aquest centre, ubicat a les antigues escoles del poble, es programaran activitats relacionades amb aquest esport i farà la funció de punt d'informació per a tots els pescadors.

Ismael Jurado, tècnic de pesca, ha dit que totes les activitats seran gratuïtes i aniran des de cursos per a aprendre a pescar, educació ambiental sobre els ecosistemes aquàtics o tallers per conèixer la truita autòctona que habita els rius del Pallars. Ja s'han programat cursos pensats per tots els escolars de la comarca.

Pel que fa a la festa d'inauguració de l'escola, programada pel dia 16 de març, coincidint amb el tret de sortida a la campanya de la pesca, comptarà amb la presència de representants de la Federació Internacional de Pesca, la Federació europea, l'espanyola i la catalana. L'acte més institucional es complementarà amb un seguit d'activitats relacionades amb la pesca.

Aquest centre podrà obrir les seves portes gràcies a un ajut del Departament d'Agricultura. Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida, ha dit que es tracta d'un projecte que realça la truita de la Noguera Pallaresa i ha afegit que pot ajudar a dinamitzar l'economia local.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació