17 d'abril de 2024
autopista elèctrica

La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica torna a cridar a la mobilització «social i jurídica»

Crearan una caixa de solidaritat per recaptar fons per seguir litigant

Redacció 23 de febrer de 2019 a les 13:03
Assemblea de la Plataforma Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars a Isona | ACN
La Plataforma contra l'Autopista Elèctrica del Pallars s'ha reunit aquest divendres a Isona per informar de l'estat del projecte de construcció d’una subestació a Figuerola d’Orcau, dins el terme d’Isona, i que tal com va avançar Pallars Digital ha estat autoritzada recentment pel Ministeri de la Transició Ecològica. Els membres de la Plataforma han fet una crida a la mobilització social per fer visible la problemàtica i a la jurídica per frenar el projecte.

La Plataforma és conscient que la lluita s'ha de guanyar a la justícia i no al carrer però veu també molt important informar la ciutadania i recuperar la lluita social. Per poder seguir litigant demanaran finançament a les administracions locals i comarcals i a posteriori crearan una caixa de solidaritat. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, ha dit a la cinquantena d'assistents a l'assemblea de la Plataforma que el Govern "no veu necessària" aquesta infraestructura.

L'alcalde d'Isona i president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, s'ha pronunciat en la mateixa línia i ha dit que l'Ajuntament i el Consell ja van presentar al·legacions contràries al projecte. Aranda ha sentenciat que l'Ajuntament no té finançament per pagar aquest litigi però que la Plataforma tindrà tot el suport del consistori.

El que sí que ha quedat clar a l'assemblea és que les administracions locals i la Plataforma van en la mateixa direcció i tots tenen la voluntat d'aturar el projecte de la subestació de Figuerola. Durant la reunió la Plataforma ha explicat que aquest projecte no portarà cap lloc de treball al municipi i tampoc cap recurs econòmic.

Ara, la Plataforma té 15 dies per presentar un Recurs d'Alçada contra el projecte. Per acabar-lo de perfilar s'han emplaçat el pròxim dia 1 de març a Pont de Muntanyana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació