Divendres, 26 d'abril de 2024
vaga general

Centenars de pallaresos surten al carrer per la llibertat dels presos i en favor de la independència

Seguiment majoritari de la vaga general a les comarques pallareses

Jordi Ubach Llorens 22 de febrer de 2019 a les 08:33
Manifestants portant una urna gegant a la concentració de Tremp | Jordi Ubach
Centenars de pallaresos i pallareses van sortir ahir al carrer amb motiu de la vaga general per la llibertat dels presos polítics i en favor de la independència, convocada per la Intersindical-CSC. Veïns de Tremp, Sort, la Pobla de Segur i d'altres municipis pallaresos, van omplir els seus carrers en una jornada de vaga que va comptar amb un ampli seguiment entre els comerços de les comarques pallareses.
 
Al Pallars Jussà, les protestes es van iniciar de bon matí a la Pobla de Segur, on els manifestants van tallar les carreteres C-13 i N-260 fins que els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir per dispersar-los. Paral·lelament i al punt de les 8h, desenes de persones es concentraven al cap del Port de Comiols, des d’on es va iniciar una marxa reivindicativa de vehicles fins a Tremp. Abans i durant uns minuts, es va tallar també la carretera C-1412b.
 
Va ser a la capital del Pallars Jussà on va tenir lloc la manifestació més multitudinària a la comarca. Unes 700 persones es van reunir davant l’Ajuntament, punt on es va llegir un manifest i es va donar el tret de sortida a una manifestació que va recórrer els carrers de la ciutat fins a la plaça dels Països Catalans, on es va celebrar un dinar popular. Un centenar llarg de persones també es van manifestar pels carrers de la Pobla de Segur.
 

Veïns de Sort reunits a la plaça Major. Foto: Pepe Sala


Al Pallars Sobirà la jornada de vaga general es va concentrar en bona part a la capital. L’acte principal va tenir lloc a les 18h de la tarda amb una gran manifestació unitària que va reunir mig miler de persones. Els manifestants van iniciar una marxa festiva i reivindicativa pels carrers de Sort per acabar a la plaça Major, on es van cantar Els Segadors i els Malfargats de Pallars van realitzar un castell. Al matí, però, alguns manifestants van tallar la carretera C-28 al Port de la Bonaigua.
 

Imatge del tall al Port de la Bonaigua. Foto: Montse Ballbè


Totes les concentracions van transcórrer entre un marcat to festiu i pacífic, però al mateix temps reivindicatiu. A la resta del país, Barcelona va reunir més de 40.000 persones, segons la Guàrdia Urbana -200.000, segons l'organització- en una manifestació que va cloure les mobilitzacions de la jornada. A Girona es va registrar un rècord històric amb 70.000 persones i a Lleida, la concentració del vespre també va ser molt nombrosa

Pallars Digital es va sumar a l'aturada i ahir, al llarg de tota la jornada, va fer una actualització de mínims centrada en la vaga i a través de les xarxes socials.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació