Divendres, 19 d'abril de 2024
doctor music festival

Les Valls d’Àneu confien que Doctor Music presenti un projecte remodelat assumible per l'ACA

Els batlles i el president comarcal no entenen el veto i no contemplen cap altre escenari que no sigui la celebració del festival a Escalarre

Redacció 8 de febrer de 2019 a les 17:31
Imatge de Santa Maria d'Escalarre, a l'entorn de la qual es celebrarà el festival | ACN
Els alcaldes dels municipis on se celebrarà el Doctor Music Festival confien que la promotora presentarà una proposta alternativa a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). En un estudi fet públic aquest dijous, la Generalitat n'ha desaconsellat la celebració, en tractar-se d'una zona de flux preferent.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Joan Blanco, ha dit que espera que Doctor Music faci les correccions necessàries al projecte perquè sigui assumible per l'ACA. Blanco ha afirmat que Doctor Music té tot el suport de l'Ajuntament en el marc del "possible i viable" i ha afegit que, si hi ha un perill real, "s'ha d'esmenar".

Josep Cervòs, alcalde de la Guingueta d'Àneu, ha explicat que la decisió de l'ACA ha caigut com un "gerro d'aigua gelada" al territori i confia que el festival pugui celebrar-se, ja que contribuirà a dinamitzar el Pallars. L'alcalde de la Guingueta ha insistit que no es tracta d'una prova pilot i que té l'aval de la celebració amb èxit de tres edicions. Així, demana que es trobi la ubicació per determinats espais en zones allunyades del riu.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús, no contempla cap altra possibilitat que no sigui que el Doctor Music se celebri “amb tota normalitat” a Escalarre i confia en els deu dies de marge per presentar al·legacions. 

Fonts de Doctor Music ja han confirmat que examinaran la resolució de la Generalitat i faran els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada per les administracions. Ara, la promotora haurà de presentar un projecte reformulant la ubicació d'alguns dels espais i situant-los lluny de les zones pròximes al riu Noguera Pallaresa o dels seus afluents.

Ara, les parts disposen de deu dies per presentar al·legacions o, en el cas de la promotora, reformular el projecte abans que aquest s'enviï a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), qui té l'última paraula. El territori demana paciència i que Doctor Music readapti el projecte inicial per poder tenir el vistiplau de l'ACA.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació