Dijous, 18 d'abril de 2024
salut

Els ajuntaments del Pallars podran optar a un aparell desfibril·lador

Amb l'adquisició del material, la Diputació de Lleida vol donar garanties de seguretat i de prevenció en la via pública o en qualsevol dels equipaments municipals que comptin amb aquests aparells

Redacció 8 de febrer de 2019 a les 10:44
Demostració de com utilitzar un desfibril·lador | Adrià Costa
La Diputació de Lleida posarà a disposició dels municipis que ho sol·licitin un aparell desfibril·lador DEA per tal que les comarques de Lleida es converteixin en un territori cardioprotegit.

L'adquisició d'aquest material ha suposat una inversió de 687.957,60 euros i servirà per donar garanties de seguretat i de prevenció en la via pública o en qualsevol dels equipaments municipals que comptin amb aquests aparells. Aquesta compra permetrà que els ajuntaments sol·licitants puguin decidir on col·loquen el DEA, en funció de les característiques i necessitats del municipi, i ajudarà a que es pugui actuar amb rapidesa en cas d'incidències de patologies del cor.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló, ha assegurat que ja es pot posar a disposició de tots els municipis de la demarcació un desfibril·lador, una qüestió que ja s'havia treballat, però que es va retardar per qüestions alienes a la voluntat de la corporació. En breu els ajuntaments rebran la informació per tal de poder fer les seves sol·licituds, depenent del tipus de model que necessitin i dels espais on els hagin de col·locar.

La petició de l'aparell inclourà també el dispositiu d'instal·lació, un curs de formació i un any de manteniment. Els ajuntaments sol·licitants  també rebran informació sobre els requisits d'obra civil i les connexions en el punt d'instal·lació, així com el manteniment del DEA amb posterioritat al primer any de lliurament, entre d'altres qüestions tècniques.

En cas que els ajuntaments en volguessin més d'un, aquests es podran adherir a l'acord marc que ha formalitzat el Consorci Català de Desenvolupament Local de l'Associació Catalana de Municipis, en el qual trobaran les empreses acreditades i les condicions.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació