Dijous, 18 d'abril de 2024
1 d'octubre

«U», la mostra fotogràfica que reviu els fets de l'1-O, aterra a Tremp

Fins el 28 de febrer, es pot visitar l'exposició fotogràfica a l'Epicentre, que recull 28 instantànies capturades per 14 fotògrafs de Lleida

Redacció 5 de febrer de 2019 a les 11:20
Membres del Consell Comarcal visiten l'exposició | Consell Comarcal del Pallars Jussà
La sala d'exposicions de l'Epicentre de Tremp acull fins el 28 de febrer la mostra U: Per 14 fotògrafes i fotògrafs de Lleida. L'exposició presenta en gran format algunes de les imatges més emblemàtiques de la jornada de l'1 d'octubre del 2017, que van capturar 14 fotògrafes i fotògrafs professionals de Lleida.

Aquest és el segon espai on s’exposa aquesta exposició fotogràfica sobre els fets de l’1 d’Octubre, després del seu pas per la Universitat de Lleida, on no va estar exempta de certa polèmica.

U no només recull imatges impactants, sinó també els comentaris dels propis professionals que les van immortalitzar. Així doncs, la mostra vol posar de manifest no només la realitat que mostren les imatges, sinó els sentiments que com milers de persones, van experimentar les 14 fotògrafes i fotògrafs durant aquella jornada.

En total són 28 instantànies obra de Tony Alcántara (La Mañana), Lleonard Deshams (Segre), Itmar Fabregat (Segre), Amado Forrolla (Segre), Ramon Gabriel (El Periódico de Catalunya), Núria Garcia (La Mañana), Selena Garcia (La Mañana), Santi Iglesias (Ara), Llorenç Melgosa, Jordi V. Pou, Toni Prim, Adrià Ropero (Agència EFE), Lidia Sabaté (La Mañana) i Herminia Sirvent.

Aquest dilluns, l'equip de Govern del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha visitat l'exposició “per tal de donar suport a l’esperit de l’1-O”, segons ha indicat el president del Consell, Constante Aranda. La coincidència de l’exposició a Tremp amb l’inici del judici als presos polítics “ens ha d’ajudar a mantenir-nos ferms en la reivindicació dels nostres drets”, ha manifestat Aranda.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació