Dijous, 18 d'abril de 2024
meteorologia

Fred, vent i neu, protagonistes d'aquest cap de setmana

Es preveuen fortes nevades al vessant nord del Pallars Sobirà i ventades a tot el Pirineu i Prepirineu

Redacció 2 de febrer de 2019 a les 08:53
Torb intens sobre el Montsent de Pallars aquest mes de gener | Jordi Serra
Protecció Civil ha activat en situació d’alerta el pla Ventcat i en estat de prealerta el Neucat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d'aquest cap de setmana. Així, es preveu fort vent que afectarà dissabte i diumenge les cotes més altes del Pirineu i al Prepirineu. Les ratxes màximes poden superar els 90 quilòmetres per hora.

En aquest sentit, es recomana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per fort vent, i també en les activitats a l'aire lliure en zones boscoses i d’alta muntanya. En àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Així mateix, hi ha previsió de fortes nevades a la Val d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà. A partir dels 700 metres es poden acumular més de cinc centímetres de neu. També hi haurà el fenomen del torb a causa del vent. Al vessant nord hi pot nevar durant tot el dia amb grans acumulacions de neu.

L’ambient és més fred aquest dissabte i demà diumenge més fred, però està previst que dilluns pugin les temperatures. A continuació us deixem la previsió pel cap de setmana al Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació