Dissabte, 20 d'abril de 2024
procés català

Tremp acull l'acte central de campanya «Alcem-nos» al Pirineu

La CUP i altres organitzacions de l'Esquerra Independentista organitzen un concert a Tremp amb actuacions de Feliu Ventura, Meritxell Gené i Guillem Anguera, davant de l'inici dels judicis contra l'autodeterminació

Redacció 1 de febrer de 2019 a les 11:52
Sauquillo, Humet i Solé, membres de la CUP, davant La Lira de Tremp | Jordi Ubach
La CUP i altres entitats de l’Esquerra Independentista han organitzat un concert que servirà com a acte central de la campanya Alcem-nos al Pirineu, serà aquest dissabte 2 de febrer a les 19h al teatre La Lira de Tremp.

Al concert hi actuaran el cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, la lleidatana Meritxell Gené i Guillem Anguera, de Mont-roig del Camp i autor del Disc Groc, que recull diners per la caixa de resistència, tal com ha explicat a Pallars Digital Jaume Solé, militant de la CUP Pallars.

També es comptarà amb les breus intervencions de Mireia Boya, Carles López, advocat de Boya, Carles Riera, diputat de la CUP-CC, Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, membres de CDRs represaliats, Clara Ponsatí, ex-consellera de JxSí i exliada, i Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural i pres polític. Després de l'acte es farà un sopar-tertúlia.

El concert també serà un acte de solidaritat pública cap a la Mireia Boya, ex-diputada i membre actual del Secretariat Nacional de la CUP, que afronta un judici per desobediència i que és la única represaliada del Pirineu i l’Aran.

Un bumerang democràtic

"Engeguem aquesta campanya de cara als judicis que es celebraran properament i també per donar resposta als casos de repressió que estem vivint" ha explicat a Pallars Digital Martí Humet, militant de la CUP Pallars, que també s'ha mostrat en contra de la "violència sistemàtica que cada cop més desacomplexadament estan duent a terme les forces de seguretat contra la dissidència i les mobilitzacions al carrer", així com "la impunitat amb la que actuen cada vegada més els grups feixistes".

"Davant dels judicis que començaran la setmana vinent, volem remarcar que la nostra defensa ha de ser una acusació a l'Estat i ha de ser una reivindicació del que vam fer, que ho tornaríem a fer", ha matisat el membre de la CUP. Per als organitzadors, es tracta d'un judici als drets col·lectius i polítics, "un judici contra tothom que va participar a l'1 d'octubre, que va fer possible l'exercici d'autodeterminació".

Per a Humet, "aquest judici s'ha de convertir en un bumerang democràtic contra l'Estat, hem de seure l'Estat a judici. Hem de deixar clar que l'autodeterminació és la sortida al conflicte que estem vivint". L'organització independentista considera que es tracta d'un judici que "pretén justificar el maltractament a la població" i en aquest sentit, des de la CUP fan una crida a la mobilització, "hem estar presents al carrer per trencar amb la normalitat". "Cridem al poble, des del primer dia de judici a aturar-ho tot i a secundar la vaga general quan sigui convocada, unió i força per un judici injust", ha puntualitzat Jaume Solé.

L'acte de dissabte serà organitzat amb el suport de l'ANC, els CDR's i la Taula per l'Aran.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació