Dissabte, 20 d'abril de 2024
feina

33 pallaresos troben feina gràcies al programa Treball i Formació

El Consell Comarcal del Pallars Jussà n'ha contractat 22, mentre que al Sobirà han estat 11 les persones que treballaran per donar servei a les dos comarques

Jordi Ubach Llorens 1 de febrer de 2019 a les 09:10
El Consell Comarcal del Jussà va rebre ahir les 22 persones contractades | Jordi Ubach
Fins a 33 persones amb especials dificultats d'integració en el mercat treball han trobat feina aquest any al Pallars gràcies al programa Treball i Formació, que finança el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i que posa especial èmfasi a aquelles persones amb dèficit de formació, dones, persones en situació d’atur de llarga durada, majors de 45 anys i persones amb discapacitat o en situació d’exclusió social.

D’aquesta trentena de treballadors, 22 donaran servei al Pallars Jussà, un més que l’any passat, segons ha fet públic aquest dijous el Consell Comarcal en un acte que ha comptat amb la presència de les persones contractades. Enguany participa al programa l'Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana i una entitat social, i l’objectiu és donar cobertura a les necessitats de la comarca. 

Els 11 restants donaran servei al Pallars Sobirà, dos més que el curs anterior. S’ocuparan, per una banda, de feines relacionades amb els residus i el medi ambient i, per altra, del manteniment de senders municipals. A més, tant al Jussà com al Sobirà, les persones contractades donaran suport als municipis de la comarca segons les necessitats que vagin sorgint al llarg de l'any.  

L’objectiu d’aquest programa es fonamenta en afavorir, mitjançant una experiència laboral i una experiència formativa, la millora de l'ocupabilitat de les persones amb especials dificultats d'integració en el mercat treball. Els contractes tenen una durabilitat majoritàriament de sis mesos amb altres que s’allarguen als 12.

Estan finançats pel SOC i alguns d’ells cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50% a través del programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020. Aquest curs, per un altre costat, s’ha posat especial atenció a la contractació de dones dins l’anomenada línia Dona. Així, al Pallars Jussà s’han contractat vuit dones i al Sobirà cinc.
 

Fotografia de grup dels membres del Consell del Jussà amb els treballadors. Foto: Jordi Ubach


El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, ha explicat que la contractació d’aquestes persones “garanteix que la població s’estableixi a la comarca”, alhora que s’intenta facilitar que la persona pugui desenvolupar l’activitat laboral al municipi al que viu, evitant que es produeixin fenòmens que afavoreixen la despoblació.

Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, per un altre costat, s’ha volgut remarcar que els treballs que desenvoluparan les 11 persones contractades “donaran servei a tota la comarca”, un fet que no exclou que en els propers mesos es consultin i s’atenguin tots els municipis segons les seves demandes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació