Divendres, 26 d'abril de 2024
municipals 2019

Tremp tindrà una alcaldessa per primera vegada en la història

Ciutadans busca candidat a la ciutat, Ana Cava valora tornar-se a presentar pel Partit Popular i la CUP no presentarà llista

Jordi Ubach Llorens 25 de gener de 2019 a les 11:55
Ritz, Cases i Romero ja són actualment regidores de l’Ajuntament de Tremp | Jordi Ubach
Tremp tindrà una alcaldessa a partir del mes de juny. Amb la candidatura de Sílvia Romero presentada aquest dimecres per Compromís per Tremp i les ja confirmades anteriorment d’Anna Ritz per Junts per Tremp i de Maria Pilar Cases per Esquerra Republicana, s’ha confirmat que, siguin quins siguin els resultats dels comicis del mes de maig, una dona governarà el consistori trempolí per primer cop en la història.

A les tres candidates dels partits amb representació actualment al consistori, hi cal sumar la possibilitat que Ana Cava es torni a presentar pel Partit Popular, un fet que no descarta i que actualment està valorant. Pel que fa a Ciutadans, la formació encara no ha revelat si disposarà de llista o no a Tremp, tot i que segons ha pogut saber aquest diari, la formació d’Albert Rivera està buscant candidat a la ciutat. La CUP, de la seva banda, ja ha confirmat que no es presentarà a Tremp.

Què n’opinen les candidates?

La primera candidata que va anunciar la seva intenció de presentar-se com a cap de llista a Tremp va ser Anna Ritz, que assegura que el fet que Tremp sigui governada per una dona és “un pas”, però també creu que li agradaria que això “no fos notícia”. No obstant, la cap de llista de Junts per Tremp creu que aquest fet pot ajudar a visibilitzar una realitat, que les dones “tenim dret a accedir a qualsevol lloc de treball”.

Maria Pilar Cases, de la seva banda, ha confessat que és “un orgull” com a trempolina que els tres partits principals a la ciutat “hagin apostat per una dona”. Això, per Cases, és “un pas endavant i un exemple a seguir” per altres municipis de Catalunya. La candidata republicana, però, lamenta que aquest fet estigui a l’ordre del dia quan hauria de ser una cosa “absolutament normal”.

Per últim, Sílvia Romero creu que és positiu que Tremp pugui tenir una alcaldessa, però també afegeix que és necessari que aquesta actuï “amb consciència de dona”. La candidata socialista no creu que les dones siguin millor que els homes, ja que “el que aporta un valor és que s'actuï des de la perspectiva de dona” en casos, per exemple, com la concil·liació i en qüestions de reforma horària, dos àmbits que permetrien, segons Romero, que les dones joves també poguessin optar a càrrecs polítics. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació