Divendres, 26 d'abril de 2024
patrimoni

Alerten de destrosses a l'antic camí medieval d'Àrreu

Alguns veïns denuncien danys en el patrimoni cultural a causa de la construcció de l'accés rodat al poble, però l'Ajuntament d'Alt Àneu assegura que el camí es refarà

Ivet Eroles 24 de gener de 2019 a les 09:52
La nova pista es creua amb el camí antic de la població | Oscar Castelao
Oscar Castelao, fotògraf professional amb residència al Pallars Sobirà, ha publicat un seguit d'imatges a les xarxes socials on es veuen els efectes causats per la construcció de l'accés per a vehicles fins al despoblat d'Àrreu. Segons Castelao, això provoca danys en el patrimoni cultural de les Valls d'Àneu.
 
Entre les interaccions que s'han produït davant la publicació, es troba la resposta del Parc Natural de l'Alt Pirineu, que assegura que els trams de camí afectats seran restaurats.
 
Per la seva banda, l'alcaldessa de l'Alt Àneu, Laura Arraut, ha explicat a Pallars Digital que actualment es troben en una primera fase de les obres i que a la primavera es continuaran i es refarà el camí medieval. "Hi ha un parell de punts on la pista passa per l'antic camí", ha reconegut Arraut, davant la impossibilitat que transcorri per un altre tram, i al mateix temps ha assegurat que han intentat mantenir la majoria de la pedra seca.

Les obres s'han fet a petició de propietaris i veïns del poble i, entre d'altres qüestions, la nova pista també servirà per pujar material per la reparació de les cases antigues. Tot i això, aquest tema ha aixecat opinions diverses a Twitter, com la de Francesc Belart, arquitecte tècnic, que qualifica l'actuació de discutible.
   

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació