16 d'abril de 2024
Meteorologia

​La primera nevada abundant de l’any arriba aquest dimarts al Pallars

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquest migdia un avís de Situació Meteorològica de Perill pel risc de nevades

Jordi Ubach Llorens 22 de gener de 2019 a les 16:11
Aquesta imatge d’arxiu es podria repetir en les properes hores | ACN
Ja és aquí l’esperat i anunciat canvi de temps amb nevades. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès aquest dimarts al migdia un avís de Situació Meteorològica de Perill per les nevades que s'esperen en diversos punts del territori entre aquest dimarts a la tarda i demà dimecres. El perill és "alt" durant aquest dimarts, i es tornarà "molt alt” demà dimecres.

Segons el pronòstic de l'SMC per a les properes hores, les primeres nevades arribaran ja aquesta tarda al Pirineu, a les comarques del Pallars Sobirà, la Cerdanya i, especialment, l'Aran. Dimecres al matí, el front s'haurà estès en direcció sud, afectant també comarques com el Pallars Jussà o l'Alt Urgell. Fora del Pirineu, però, s'espera que les nevades siguin fenòmens locals. Així ho indica també la predicció de MeteoPirineus Catalans, que podeu veure sota aquestes línies.


A l'extrem nord del Pirineu nevarà a totes les cotes, i a la resta del territori la cota de neu se situarà al voltant dels 600 metres, i puntualment per sota. La intensitat de les precipitacions, no obstant, serà molt variable: al vessant nord del Pirineu la nevada serà abundant, i fins i tot extremadament abundant, en alguns punts de les cotes més altes, on s'espera que caiguin més de 50 centímetres en 24 hores per sobre dels 1.500 metres, i més de 80 per sobre dels 2.000 metres.

Precaució també pel fort vent

A banda de la neu, demà dimecres també es preveu fort vent de component nord a les comarques del Pirineu, per la qual cosa Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Ventcat. Segons l’SMC, el vent ha de començar de matinada a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, i intensificar-se demà a partir del migdia al Pirineu occidental i oriental.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure a alta muntanya pel fenomen del torb.

Afectacions en el trànsit

La neu que ja va començar a caure diumenge i dilluns al vessant nord del Pallars Sobirà ja ha provocat alguns problemes en el trànsit a les carreteres pallareses. És el cas de la c-28, al seu pas pel Port de la Bonaigua, on és obligatori circular amb cadenes entre els punts quilomètrics 37,10 i 56,70. En l’enllaç que trobareu sota aquestes línies us facilitem la informació del trànsit actualitzada al moment.

 VÍDEO: Predicció meteorològica al Pirineu per les properes hores

 TRÀNSIT: Consulta les incidències viàries en temps real

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació