Divendres, 19 d'abril de 2024
educació

Els escolars de Tremp s'endinsen en el comerç local

L'Ajuntament de Tremp engega una campanya de visites a botigues del poble que vol estendre a la resta de centres educatius de la comarca

Redacció 21 de gener de 2019 a les 09:16
Els alumnes de l'escola Valldeflors visitant una llibreria de Tremp | ACN
Sensibilitzar els alumnes del Pallars Jussà de la importància del comerç local, aquest és l'objectiu d'uns tallers educatius que organitza l'Ajuntament de Tremp. Els primers que han participat en aquesta campanya han estat els alumnes de tercer de Primària del col·legi Valldeflors de Tremp.

Primer s'ha fet una sessió guiada de treball a l'aula, en què els alumnes han reflexionat sobre el comerç local i el valor que aporta als carrers i han après quines tasques desenvolupa un botiguer en el seu dia a dia. Després han visitat diferents tipologies de comerç, on els botiguers han pogut ensenyar la seva feina i explicar com mantenen al dia els seus negocis i els fan funcionar.

Els i les alumnes han pogut pesar-se i prendre's la pressió a una farmàcia; han ajudat a endreçar llibres i descobrir anècdotes del món editorial en una llibreria, i s'han fet una foto de grup i han descobert tot el procés de revelatge en una botiga de fotografies.

Des de l'Ajuntament està previst donar continuïtat a aquesta campanya amb altres activitats adaptades a altres edats de cara al curs vinent, així com fer-la extensiva a altres centres educatius de la comarca. Aquesta acció ha estat organitzada per l'Ajuntament de Tremp, en el marc del projecte Treball a les 7 comarques.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació