Dijous, 25 d'abril de 2024
desenvolupament local

Les Valls de Cardós contracten un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local

El SOC ha apostat per una àrea poc poblada de muntanya que defensa el treball en conjunt pel creixement sostenible del territori

Redacció 17 de gener de 2019 a les 10:07
La tardor cobrint les Valls de Cardós, en imatge d'arxiu | Comunitat de Municipis Cardosencs
La Comunitat de Municipis Cardosencs, recentment creada i que agrupa els municipis d'Esterri de Cardós, Lladorre i Vall Cardós, compta des del passat 31 de desembre amb un Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

La subvenció del SOC posa en valor la feina feta pels tres municipis pel desenvolupament de les Valls en els darrers anys. I és que conjuntament amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu, els municipis han treballat en la redacció d'un Pla de Desenvolupament Local Sostenible (PDLS) per abordar les principals necessitats de les Valls i esdevenir un territori d'acollida atractiu per a nous veïns i veïnes.

Execució del Pla

La tasca de l'AODL serà desenvolupar les accions previstes en el PDLS, que aborden aspectes molt diversos com els serveis públics, l'habitatge, el suport a les empreses, el turisme o la governança de les Valls en el marc d'un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'entorn.

El fet de comptar amb un tècnic per desenvolupar aquest Pla permetrà executar la programació i les accions previstes perquè tinguin un impacte real al desenvolupament socioeconòmic local. A més, la voluntat d'aquest municipis és que la seva experiència sigui transferible a altres territoris rurals de muntanya amb característiques similars.

Aquest divendres 18 de gener a les 19h, a l'Ajuntament de Vall Cardós, situat a Ribera de Cardós, es farà una presentació informal del tècnic a tots els veïns i veïnes de les valls, amb la voluntat de comptar amb la seva complicitat i fer-los partícips de totes les accions que es tirin endavant. A l'acte participaran els tres ajuntaments implicats, l'empresa mOntanyanes, que ha estat la redactora del Pla, i representants del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació